Εκτροπή καταγγέλλει η παράταξη Κουράκη

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΤΑ

1.090

…Και προαναγγέλλει προσφυγή στα εθνικά και ευρωπαϊκά όργανα

Αποφασισμένος να φθάσει ως τα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα αναφορικά με τις αλλαγές στο Σχέδιο Νόμου «Κλεισθένης» είναι ο Γιάννης Κουράκης και η παράταξη του «Ηράκλειο 3.7.5».

Σε μια πολύ σκληρή ανακοίνωση της παράταξης, τονίζεται ότι το νέο σχέδιο νόμου οδηγεί «τη Δημοκρατία στην κλίνη του Προκρούστη» με την παράταξη να προειδοποιεί ότι η απάντηση θα είναι πρωτίστως πολιτική, ωστόσο θα «ακολουθήσει άμεσα προσφυγή σε Ελληνικά και Ευρωπαϊκά όργανα».

«Η αλλαγή των όρων διεξαγωγής των εκλογών μετά από τα αποτελέσματα είναι μια βαθιά αντιδημοκρατική πράξη» αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση όπου και προστίθεται:

«Είναι προφανές από τις  διατάξεις που ψηφίστηκαν, ότι καταργούνται τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών της πρώτης Κυριακής και αλλοιώνεται η βούληση των πολιτών, «ευνουχίζονται» τα δικαιώματα των εκλεγμένων αντιπροσώπων και απαγορεύεται ακόμα και η αλλαγή τοποθέτησης επί των αρχικών συμπράξεων για οποιοδήποτε λόγο».

Η παράταξη «Ηράκλειο 3.7.5» σημειώνει ακόμα ότι τα δικαιώματα των Δημοτικών Παρατάξεων και της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο καταπατούνται και περιθωριοποιείται ο ρόλος του ανώτερου συλλογικού οργάνου.

«Ο Δήμαρχος που δεν έχει την πλειοψηφία, ανακηρύσσεται σε απόλυτο άρχοντα χωρίς περιορισμούς και ουσιαστικό έλεγχο, καθώς από τη στιγμή που κατατίθεται το πρακτικό σύμπραξης δεν υπάρχει δυνατότητα ανάκλησης του» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση «οι πρωτοφανείς αυτές διατάξεις που ψηφίστηκαν, σε μια περίοδο μάλιστα που δεν έχει δοκιμαστεί στην πράξη η δυνατότητα δημιουργίας βιώσιμων συνεργασιών, προκαταλαμβάνουν αρνητικά και ανασχετικά οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας συνθέσεων και προγραμματικών συγκλίσεων».

Η παράταξη τονίζει ότι το πολιτικό κόστος αυτής της νομοθετικής πρωτοβουλίας θα βαρύνει όσες πολιτικές δυνάμεις την ψήφισαν, ενώ όσοι θεωρούν ότι θα αποφύγουν τη λογοδοσία και τον έλεγχο κρυπτόμενοι πίσω από τις νομοθετικές διατάξεις – δεκανίκια, πλανώνται.

«Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι θα συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντα τους χωρίς να περιορίζονται από τις αντιδημοκρατικές στρεβλώσεις που ψηφίστηκαν» τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

«Οι πολίτες γνωρίζουν πως ορισμένοι με αυτές τις πρακτικές θα  γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την ψήφο τους. Είναι όμως βέβαιο, ότι δεν πρόκειται να αναχθούν εκπτώσεις στην εκπροσώπησή τους».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η παράταξη η εκ των υστέρων, μετά την κάλπη, «διόρθωση» του εκλογικού αποτελέσματος και των παραταξιακών συσχετισμών που έχει αυτό δημιουργήσει αποτελεί εκτροπή.

«Σε κάθε περίπτωση δεν έχει σημασία ποιους ωφελεί. Είναι δεδομένο ότι βλάπτει τη Δημοκρατία και θίγει συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα» τονίζεται καταληκτικά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει