ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Η επιτυχία του εστιατορίου των λάθος παραγγελιών

262

Όλοι οι σερβιτόροι του πάσχουν από άνοια

Παραγγείλατε ψάρι αλλά σας σέρβιραν κρέας; Να ένας καλός λόγος να εκνευριστείτε όταν πάτε σ’ ένα εστιατόριο και να σταματήσετε να το επισκέπτεστε όταν αυτό το λάθος συμβαίνει κατ’ επανάληψη. Εκτός αν το γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι το πιθανότερο αυτό θα συμβεί.

Υπάρχουν χιλιάδες εστιατόρια σε όλο τον κόσμο όμως ένα έγινε γνωστό όχι για τα αστέρια Michelin του, αλλά για τις λάθος παραγγελίες του. Δεν είναι μια εξαιρετική επιχειρηματική ιδέα; Διαβάστε παρακάτω:

Το «εστιατόριο των λάθος παραγγελιών» (The Restaurant of Order Mistakes) όπως είναι το όνομά του άνοιξε σε γειτονιά του Τόκιο και ο σκοπός του είναι πολύ συγκεκριμένος: Να προσλαμβάνει σερβιτόρους με άνοια.

Το εστιατόριο άνοιξε δοκιμαστικά το καλοκαίρι του 2017, συνεχίζει να λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία και σύμφωνα με τις αναφορές των ίδιων των πελατών, η εμπειρία ήταν απολαυστική. Όπως λένε, μπορεί όντως οι σερβιτόροι να σου φέρουν λάθος φαγητό αλλά όταν το γνωρίζεις αυτό εξ’ αρχής τότε η αντίληψή σου αλλάζει και καταλήγεις να περάσεις πολύ όμορφα. Αυτό παραδέχτηκε και η food blogger, Μιζούχο Κούντο, η οποία, όπως είπε, αρχικά είχε παραγγείλει μπέργκερ αλλά τελικά της έφεραν ντάμπλινγκς gyoza τα οποία ήταν πεντανόστιμα, όπως είπε.

Στην ιστοσελίδα του στο ίντερνετ αναφέρονται τα εξής: “Μπορεί να νομίζετε ότι είναι τρελό. Ένα εστιατόριο που δεν μπορεί να σου φέρει ούτε αυτό που παρήγγειλες σωστά. Όλοι οι σερβιτόροι μας είναι άνθρωποι με άνοια. Μπορεί να φέρουν το φαγητό που παραγγείλατε, μπορεί και όχι. Έτσι κι αλλιώς, ακόμη και αν η παραγγελία είναι λάθος, σας εγγυόμαστε ότι αυτό που θα φάτε θα είναι πεντανόστιμο. Ελπίζουμε ότι η κατανόηση που θα δείξετε θα… διασχίσει την Ιαπωνία αλλά και όλο τον κόσμο…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει