Ιταλοί σπουδαστές κάνουν πρακτική στα Χανιά μέσω MAIX

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-ΕΣΤΙΑΣΗ

372

Με επιτυχία συνεχίζεται η συνεργασία του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων με τη Σχολή Οινογαστρονομίας και Τουρισμού του Σπολέτο της Ιταλίας στο πλαίσιο του έργου “ERASMUS+ KA1 EuPROSkills” ‘’WBL+ECVET+EPRO=European Professional Skills for Employability’’. Ήδη διανύουμε το τέταρτο έτος συνεργασίας των προαναφερόμενων Ινστιτούτων ενώ έχει εγκριθεί η συνέχιση του και το 2020. Παράλληλα, φέτος συμπληρώνεται μια δεκαετία από τη συνεργασία του ΜΑΙΧ, σε διάφορα ευρωπαϊκά έργα, με το συντονιστή εταίρο του έργου που είναι το Εκπαιδευτικό Κέντρο της περιφέρειας Ούμπρια της Ιταλίας (Umbria Training Centre).

Το συγκεκριμένο έργο προβλέπει την υλοποίηση μαθητείας σπουδαστών της προαναφερόμενης Σχολής της Ιταλίας σε επιχειρήσεις φιλοξενίας / τουρισμού και εστίασης του Ν. Χανίων με στόχο την απόκτηση επαγγελματικών προσόντων και γνώσεων μέσω της έκθεσης σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον. Το έργο ταυτόχρονα συμβάλλει στη συνεργασία εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, στην ανταλλαγή καλών πρακτικών εκπαίδευσης, αλλά και στην ενδυνάμωση της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

H ενίσχυση των εμπειριών των συμμετεχόντων μέσα από τη δυνατότητα εργασίας και κοινωνικής δικτύωσης στο ευρύτερο διεθνές εργασιακό περιβάλλον αποτελούν κύριους στόχους του προγράμματος “ERASMUS+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χρηματοδοτεί το έργο EuPROSkills.

Οι 23 σπουδαστές βρέθηκαν στα Χανιά στις 16 Ιουλίου και θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του ΜΑΙΧ έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Το έργο δε θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την συνεργασία του ΜΑΙΧ με διάφορους οργανισμούς του νομού  και επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης οι οποίες αποδέχτηκαν τους συγκεκριμένους σπουδαστές για την υλοποίηση της πρακτικής, αλλά και επιχειρήσεις εστίασης στο παλιό λιμάνι. Αξιοσημείωτο είναι ότι κάποιες από τις επιχειρήσεις συμμετέχουν στο έργο για τέταρτη συνεχή χρονιά εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίηση τους για τη συγκεκριμένη συνεργασία.

Στο πλαίσιο της φιλοξενίας στο ΜΑΙΧ, αλλά και με άξονα τη γνωριμία των σπουδαστών με την κρητική κουζίνα, υπό τη καθοδήγηση του σεφ του ΜΑΙΧ, Γιάννη Αποστολάκη, και της σου-σεφ Γιώτας Τσουνάπη, οι σπουδαστές θα συμμετάσχουν επίσης σε σεμινάρια ανταλλαγής συνταγών της Κρήτης και της κεντρικής Ιταλίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει