Εκδρομή του Πεζοπορικού Ομίλου

402

Πεζοπορία στο δροσερό φαράγγι των Μύλων διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή 11 Αυγούστου ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου.

Τα μέλη του περιγράφουν ότι «η  περιήγηση μας θα ξεκινήσει από τον παραδοσιακό οικισμό Χρωμοναστήρι με την Βενετσιάνικη αρχιτεκτονική και τα διατηρητέα κτίρια. Θα επισκεφτούμε το Στρατιωτικό μουσείο όπου και θα ξεναγηθούμε και θα έχουμε χρόνο για μια βόλτα στο χωριό ή ένα καφέ στα όμορφα καφενεία του.

Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο που θα μας μεταφέρει στην είσοδο του φαραγγιού των Μύλων, στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Αντωνίου.

Η πορεία μας στο φαράγγι θα είναι στο μεγαλύτερο μέρος της στη σκιά που προσφέρει η πυκνή βλάστηση, ενώ συνεχώς θα κυλά δίπλα μας το ποτάμι, που σε μερικά σημεία σχηματίζει μικρούς καταρράκτες και βάθρες. Θα συναντήσουμε το εγκαταλειμμένο παλιό χωριό των Μύλων και τα υπολείμματα των παλιών νερόμυλων (ο ένας αναπαλαιωμένος) και θα απολαύσουμε το φυσικό τοπίο.

Η διάρκεια της πορείας θα είναι περίπου 3 ώρες και θα ολοκληρωθεί στο Ξηρό Χωριό, και μετά από μια σύντομη στάση, θα επιβιβαστούμε στα λεωφορεία για να πάμε στο Ρέθυμνο όπου θα έχουμε άφθονο ελεύθερο χρόνο».

Επικεφαλής θα είναι η Λίζα Αράπογλου. Η πορεία διαρκεί τρεις ώρες και η αναχώρηση θα γίνει στις 8.30 το πρωί.

Δεν θα γίνουν δεκτοί περιπατητές με παντόφλες ή πέδιλα. Απαιτείται τουλάχιστον καλό αθλητικό παπούτσι, κατά προτίμηση Ορειβατικό Μποτάκι.

Πληροφορίες, εγγραφές καθημερινές 8-10 το βράδυ Αβέρωφ 25, τηλ. 2810344588 και ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα

https://docs.google.com/forms/d/1IbGzbWflFqoobYjUjxodXIAe9uYxwr9Gr6TjL2JnHeQ/viewform?chromeless=1&edit_requested=true

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει