επι… ΚΡΗΤΙΚΑ

140

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλό Σαββατοκύριακο. Με υψηλές θερμοκρασίες βεβαίως, στα όρια του καύσωνα, οπότε λογικό είναι οι παραλίες να στενάξουν.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ η μισή Ελλάδα βρίσκεται σε διακοπές και η άλλη μισή που δεν έχει τα βαλάντια και το χρόνο, είναι παραδομένη στην καλοκαιρινή ραστώνη.

ΕΤΣΙ έμεινε μόνο η κυβέρνηση να δουλεύει μέσα στον καύσωνα, προκειμένου να κερδίσει τα στοιχήματα και να πιάσεις τους στόχους των 100 ημερών!

ΠΑΝΤΩΣ, μια ησυχία την έχουμε. Το δόγμα νόμος και τάξη, φαίνεται ν’ αποδίδει τις πρώτες ημέρες, ενώ οι ένστολοι αξιωματικοί έχουν πάρει σαφείς εντολές για την πιστή εφαρμογή του…

ΟΠΟΥ δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος, ένα πράγμα!

ΘΑ ΤΟ δούμε και στην πράξη στη συνέχεια. Ελπίζω όχι και στο πετσί μας, αφού εμείς… παίρνουμε από λόγια.

ΜΟΝΟ από φωνήεντα δεν παίρνουμε, γι’ αυτό ας το καταλάβουν όσοι με άκομψο τρόπο προσπαθούν να μας τα σφυρίξουν!

ΕΧΟΥΝ πλάκα αυτοί οι «εισβολείς» στο δημόσιο βίο του Ηρακλείου, που σαν άλλοι Λεσσεψιανοί μετανάστες, βγάζουν τεράστια αγκάθια για όσους τυχόν τους αμφισβητήσουν ή τους ασκήσουν κριτική.

ΜΟΝΟ που δεν φταίνε αυτοί αλλά όσοι άφησαν ανοικτές τις διόδους, κάτι σαν τη γέφυρα του Σουέζ, και τους έμπασαν μέσα να λυμαίνονται, ν’ απειλούν και να εκτρέφονται σε βάρος των μικρών και αδύναμων ψαριών.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ το είδος κάποιων τείνει να εξαφανιστεί, αλλά δεν το έχουν καταλάβει και νομίζουν ότι θα ξαναβρεθούν στις παρυφές της εξουσίας και της απόλυτης κυριαρχίας.

ΔΕΝ έχουν καταλάβει επίσης ότι πάντα οι λεοντόκαρδοι θα υπερισχύουν των λεοντόψαρων και των λαγοκέφαλων, που σαν άλλα πιράνχα έχουν εισβάλει στη ζωή μας.

ΤΡΙΤΗ δοκιμή πυραύλων μέσα σε μία εβδομάδα στη Βόρεια Κορέα! Τι έγινε Κιμ, θα το καθημερινέψουμε;

ΑΛΜΑΤΑ… εκδημοκρατισμού στη Σαουδική Αραβία. Οι γυναίκες μπορούν να ταξιδεύουν και χωρίς την άδεια των ανδρών.

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ δηλαδή να βγάζουν διαβατήρια χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση των συζύγων ή των πατεράδων τους!

ΣΤΑ ΔΕΚΑ καλύτερα μπισκοτοειδή του κόσμου οι ελληνικοί κουραμπιέδες! Οπότε η φράση «άι μωρέ κουραμπιέ» δεν συνιστά πια ύβρις.

Ο… Επικρητικός

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει