Ορειβατική εξόρμηση για παιδιά 8 ως 13 ετών

180

Την καθιερωμένη πια παιδική ορειβατική εξόρμηση για παιδιά 8 ως 13 ετών οργανώνει ο ΕΟΣ Ηρακλείου από 3 έως 7 Σεπτεμβρίου στο φιλόξενο δάσος του Ρούβα (950μ).

Οι διοργανωτές αναφέρουν, στο κάλεσμά τους, πως «όλοι ξέρουμε ότι ο Ρούβας βρίσκεται στο νοτιοανατολικό κομμάτι της οροσειράς του Ψηλορείτη, είναι το σημαντικότερο από τα φυσικά δασικά οικοσυστήματα που έχουν απομείνει στο νομό Ηρακλείου με τεράστια οικολογική και αισθητική αξία.

Συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο «ΦΥΣΗ 2000» (NATURA 2000 – όρος Ίδη), από το 2001 έχει χαρακτηριστεί ένα μεγάλο μέρος του (80%) Καταφύγιο Άγριας Ζωής.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο αναψυχής του δάσους κοντά στο μικρό καταφύγιο και την εκκλησία του Άη Γιάννη, θα στήσουμε την κατασκήνωσή μας. Υπάρχει τρεχούμενο πόσιμο νερό και θα χρησιμοποιήσουμε το καταφύγιο ως αποθηκευτικό χώρο.

Και φέτος θα έχουμε μαζί μας για την ασφάλεια των παιδιών και για όλη τη διάρκεια της συνάντησης τους εθελοντές του σώματος των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού».

Δηλώσεις συμμετοχής – Πληροφορίες: από Δευτέρα 30 Ιουλίου στα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, Δικαιοσύνης 53, Ηράκλειο, τηλ. 2810-227609.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει