Πρωτοβουλία ευρωβουλευτών για τα αδέσποτα ζώα

281

Συνάντηση με τον ευρωβουλευτή Klaus Buchner καθώς και δύο πρώην ευρωβουλευτές, τον Stefan Eck και τον Γιώργο Χατζημαρκάκη, είχε χθες το μεσημέρι  στη Λότζια, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλουν για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα προστασίας των αδέσποτων ζώων.

Μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος ενημέρωσε τους επισκέπτες για την λειτουργία του δημοτικού κυνοκομείου ενώ ο κ. Χατζημαρκάκης, από την πλευρά του, ενημέρωσε τον δήμαρχο για την ύπαρξη ενός προγράμματος στειρώσεων, με τη  συμμετοχή κτηνιάτρων από την Ελλάδα και την Ευρώπη, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με ευρωπαϊκά κεφάλαια. Για την  υλοποίησή του απαιτείται η συνεργασία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Περιφέρειας καθώς και των εμπλεκόμενων Δήμων.

Ο δήμαρχος ήταν θετικός και τόνισε στους ευρωβουλευτές ότι θα βρίσκεται δίπλα στην προσπάθειά τους, με όποιον τρόπο μπορεί.

Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα της διευκόλυνσης της υιοθεσίας ζώων από κατοίκους και φορείς του εξωτερικού.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η κ. Μαρία Χουστουλάκη,  εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φιλοζωικών Σωματείων.

Στην Περιφέρεια

Με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη συναντήθηκαν ο ευρωβουλευτής Klaus Buchner καθώς και δύο πρώην ευρωβουλευτές ο Stefan Eck και ο Γιώργος Χατζημαρκάκης στο πλαίσιο της αποστολής τους στην Κρήτη για την ευαισθητοποίηση στην προστασία των ζώων.

Οι ευρωβουλευτές ανέλυσαν τη στόχευσή τους για την ευζωία των ζώων σε όλη την Ευρώπη και τόνισαν ότι θέλουν την συνεργασία της περιφέρειας και των τοπικών Αρχών για την περαιτέρω αναβάθμισή της στην  Κρήτη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει