ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018: Η συμπολίτευση ψήφισε τα οικονομικά της Λότζια

96

Με τις ψήφους της πλειοψηφίας πέρασαν ο οικονομικός απολογισμός και ισολογισμός του Δήμου Ηρακλείου για το 2018, μετά την σχετική ενημέρωση που πραγματοποίησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Καραντινός.

Ο αντιδήμαρχος χαρακτήρισε ιδιαίτερα «ενθαρρυντικά» τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου και ζήτησε από τις δημοτικές παρατάξεις να δώσουν τη θετική τους ψήφο.

Αναφέρεται ότι, με βάση τη σχετική ενημέρωση προς το Σώμα από τον Γιώργο Καραντινό, τα έσοδα και τα έξοδα στον απολογισμό του προηγούμενου έτους εμφανίζονται ισοσκελισμένα, ενώ ανέρχονται στο ποσό των 121.247.379 ευρώ. Τα διαθέσιμα του Δήμου Ηρακλείου ανέρχονται στα 52.380.475 ευρώ.

Αναφορικά με το υπόλοιπο των μακροπρόθεσμων δανείων του Δήμου, αυτό ανέρχεται στα 24.268.931 ευρώ ενώ οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις του φτάνουν τα 4.311.526 ευρώ. Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των εξόδων, σύμφωνα με τα στοιχεία του απολογισμού και ισολογισμού, αυτά ανέρχονται σε 68.196.905 ευρώ, στα οποία προστίθεται ένα ποσό προηγούμενων χρήσεων και έκτακτες εισπράξεις που ανεβάζει το τελικό ποσό στα 78.567.133 ευρώ.

Ακόμα και σήμερα ωστόσο παραμένουν χωρίς τακτοποίηση δύο βασικές οικονομικές εκκρεμότητες του Δήμου που αφορούν περίοδο πριν από τέσσερις δεκαετίες. Η πρώτη αφορά μη ενταλματοποιηθείσες πληρωμές για το Μουσικό Αύγουστο του 1982 αξίας 29.347 ευρώ. Η δεύτερη εκκρεμότητα αφορά μη ενταλματοποιηθείσες πληρωμές για το ταξίδι στην Ισπανία το 1998 που αντιστοιχούν στο ποσό των 111.768 ευρώ.

Τονίζεται ότι όλες οι δημοτικές παρατάξεις πλην της πλειοψηφούσας καταψήψηφισαν και μάλιστα σε υψηλούς τόνους τον οικονομικό απολογισμό και ισολογισμό. Σημειώνεται επίσης ότι από τη συνεδρίαση απουσίαζε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, λόγω υποχρεώσεων του στην Αθήνα. Τον Δήμαρχο αντικατέστησε ο αντιδήμαρχος Αριστέα Πλεύρη, ενώ η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με μόλις 26 παρόντες δημοτικούς συμβούλους.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει