Η κίνηση στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο…

85

Περιορίστηκαν τα κέρδη της εγχώριας αγοράς, μετά το γύρισμα του τραπεζικού κλάδου σε αρνητικό πρόσημο. ΔΕΗ και ΕΛΠΕ προσπάθησαν να στηρίξουν ν τον Γενικό Δείκτη με ισχυρά κέρδη, μετά τις προγραμματικές δηλώσεις. Σε χαμηλά επίπεδα ο τζίρος των συναλλαγών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,32% στις 864,99 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 864,17 μονάδων (-0,42%) και 878,01 μον. (+1,18%).

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 55,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 22,8 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 466 χιλ. τεμάχια.

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2019 στην συνεδρίαση της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη ο Μ. Draghi o οποίος στις 29 Οκτωβρίου θα αντικατασταθεί από την Ch. Lagarde θα ανακοινώσει το νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που θα περιλαμβάνει αγορές κρατικού χρέους με ρυθμό 15 δισεκ. τον μήνα σύμφωνα με πληροφορίες.

Το νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα έχει διάρκεια ενός έτους δηλαδή μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2020 ή έως το τέλος του 2020 δηλαδή 15 μήνες.

Με μικρά κέρδη κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Δευτέρας σε κλίμα αισιοδοξίας ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια της στη συνεδρίαση της στο τέλος του μήνα και ενόψει ενός μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων τις επόμενες ημέρες.

Συνολικά 144 εταιρείες του S&P 500 και περίπου το ένα τρίτο των εταιρειών του βιομηχανικού δείκτη Dow Jones θα ανακοινώσουν αυτή την εβδομάδα τα οικονομικά τους μεγέθη για το τελευταίο τρίμηνο.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει