Η κίνηση στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: «Φρένο» στην άνοδο

106

Συμπτώματα κόπωσης στο χρηματιστήριο, μετά από τρεις ημέρες ανόδου, που βελτίωσαν το ψυχολογικό κλίμα, δημιουργώντας νέες προσδοκίες.

Τα θέματα της οικονομίας βρίσκονται πάλι στο επίκεντρο της προσοχής, εν αναμονή των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και των «μηνυμάτων» από τις  συνεχιζόμενες άτυπες διαβουλεύσεις με αξιωματούχους της ΕΕ και των ευρωπαϊκών Θεσμών.

Οι βασικοί δείκτες που κατέγραφαν κέρδη την πρώτη ώρα της συνεδρίασης, πήραν  καθοδική κατεύθυνση και βρίσκονται πλέον στο κόκκινο, με μικρές απώλειες.

Στο επίκεντρο και η μετοχή της ΔΕΗ, η οποία έκλεισε με κέρδη 3,40%, αφού οι διεργασίες για το μέλλον της είναι έντονες. Στο μεταξύ, θετικές ήταν χθες οι επιρροές από την αγορά ομολόγων, καθώς η απόδοση του 10ετούς παραμένει στο 2,15%, ενώ το νέο 7ετές κινείται χθες στο 1,77%, από 1,90% όπου εκδόθηκε.

Και αυτή η εικόνα έρχεται σε μια δύσκολη μέρα για τις ευρωαγορές, οι οποίες υποχωρούν, παρακολουθώντας τα εταιρικά αποτελέσματα και τις εξελίξεις αναφορικά με τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα, αλλά και με την Τουρκία.

Ειδικότερα, Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,32% στις 867,81 μονάδες, ενώ χθες κινήθηκε μεταξύ των 863,85 μονάδων (-0,77%) και 876,74 μονάδων (+0,71%).

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 70,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 29,4 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 4,3 εκατ. τεμάχια. Κέρδη καταγράφουν οι δείκτες, με τα εταιρικά αποτελέσματα να παραμένουν στο επίκεντρο. Ενισχύεται το δολάριο. Κέρδη για το αργό. Άλμα 2,5% για τη Microsoft σε νέο ιστορικό υψηλό.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,39% στις 27.330 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,43% υψηλότερα στις 8.242 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,3% στις 3.005 μονάδες. Η Microsoft ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα τριμήνου τα οποία ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ εξαιρετική ήταν η επίδοση των υπηρεσιών cloud.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει