«ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ…»: Προκλητικός ο Ρουπακιάς για τη δολοφονία Φύσσα

162

Προκλητικός και με αστείες δικαιολογίες εμφανίστηκε ο Γιώργος Ρουπακιάς στην απολογία του για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του αντιφασίστα μουσικού έδωσε τη δική του έωλη εκδοχή για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της 17ης – 18ης Σεπτεμβρίου 2013. Πιο αυστηρά από άλλες μέρες τα μέτρα ασφαλείας. Παρών στο δικαστήριο, κοντά στον πατέρα του Παύλου Φύσσα, και ο πατέρας του Λουκμάν.

Το βράδυ της δολοφονίας

Ο Γιώργος Ρουπακιάς, μιλώντας για το βράδυ της δολοφονίας, επέμεινε στον ισχυρισμό του Πατέλη ότι το μήνυμα που ενεργοποίησε το τάγμα εφόδου αφορούσε διανομή φυλλαδίων, αλλά, σε αντίθεση με τον Πατέλη, λέει ότι ξεκίνησε από την Τοπική τάγμα εφόδου με μηχανές, το οποίο εκείνος ακολούθησε.

Κάποιος του είπε «Έπιασαν ένα δικό μας και πάμε να τον απεγκλωβίσουμε» ανέφερε σε άλλο σημείο. Υποστήριξε, ακόμη, ότι ήταν εκεί οι Κομιανός, Σταμπέλος, Δήμου, Σκάλκος, αλλά είναι σίγουρος μόνο για τον Δήμου και για τους άλλους το συμπεραίνει από τον… σωματότυπό τους.

Το δολοφονικό χτύπημα στον Φύσσα

Κατηγορούμενος: Μου είπε ο Φύσσας “τι είναι ρε; Γιατί όλα αυτά;” δύο φορές.

Πρόεδρος: Είστε κλεισμένος σε ένα αμάξι και έρχεται κάποιος η κίνηση είναι να κατέβετε και να πάρετε το μαχαίρι; Σήμερα τι θα κάνατε;

Κατηγορούμενος: Είχα ανοιχτά παράθυρα. Σήμερα δεν θα έπαιρνα το μαχαίρι.

Πρόεδρος: Γιατί δεν βάλατε μπρος να φύγετε; Όπως μπήκατε αντίθετα, να φύγετε αντίθετα. Είχατε την ευχέρεια να κινηθείτε με το αυτοκίνητό σας και αντί αυτού ανοίγετε την πόρτα και παίρνετε και το μαχαίρι; Κατηγορούμενος: Είχε κίνηση ο δρόμος.

Στο σημείο αυτό ο Γιώργος Ρουπακιάς υποστηρίζει ότι ο Φύσσας τον χτύπησε με την πρόεδρο να του απαντά ότι ο ιατροδικαστής δεν αναγράφει κάτι τέτοιο στην έκθεσή του.

Συνεχίζοντας ο Ρουπακιάς, αμετανόητος, έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο για μία απλή ανθρωποκτονία που προκλήθηκε επειδή ο Φύσσας έσκυψε και το μαχαίρι τον πήρε στην καρδιά.

Λίγα λεπτά μετά τις 12.30 η δίκη ξεκίνησε εκ νέου με τον Γιώργο Ρουπακιά να επιχειρεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και να λέει μέσα στην αίθουσα: Επειδή έκατσα και το σκέφτηκα έξω, ήταν ατυχής έκφραση η απλή ανθρωποκτονία, έχω μετανιώσει, μακάρι να γύρναγε ο χρόνος πίσω ήταν τραγικότατη ανθρωποκτονία.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι από το αστυνομικό τμήμα τηλεφώνησε στη σύζυγό του, την αδερφή του και πέντε – έξι φορές μίλησε στο τηλέφωνο με τον Πατέλη. Ισχυρίστηκε ότι πήρε τον Πατέλη για να τον συμβουλευτεί για δικηγόρο, ενώ δήλωσε «δεν σας το κρύβω ότι στο τρίτο τηλεφώνημα με τον Πατέλη του είπα να πάρει και τον Λαγό».

Πρόεδρος: Περιμένατε από τον Λαγό να σας βρει δικηγόρο;

Κατηγορούμενος: Ναι

Γιατί είχε μαχαίρι

Σε ερώτηση γιατί είχε το μαχαίρι στο αυτοκίνητο ο Γιώργος Ρουπακιάς απάντησε για να κόβει την ταινία από τις κασέλες με τα ψάρια, όταν βοηθούσε στο ψαράδικο της αδερφής του και παραλάμβανε κασέλες ξημερώματα.

Το μοιραίο χτύπημα

Έδρα: Το χτύπημα ήταν τόσο αριστοτεχνικά βαλμένο, κάποιος έπρεπε πολύ καλά να γνωρίζει, δεν συνάδει με άνθρωπο που χτυπάει από φόβο, δείχνει καίριο χτύπημα.

Ρουπακιάς: Σας λέω, την ώρα που προσπαθούσα να τον χτυπήσω στο πόδι, έσκυψε και έγινε το μοιραίο χτύπημα. Εγώ τέτοιος γνώστης δεν είμαι, ούτε έχω ασχοληθεί με μαχαίρια.

Έδρα: Αυτόπτες μάρτυρες μάς έχουν πει ότι ήσασταν τελείως ατάραχος και σε τρία δευτερόλεπτα μαχαιρώσατε.

Ρουπακιάς: Όχι έκανε τρία, τέσσερα βήματα ο Φύσσας, ήρθε προς τα πάνω μου, σας το λέω με το χέρι στην καρδιά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει