ΠΑΓΝΗ: Τι λένε οι εργαζόμενοι για το σκάνδαλο του φαρμάκου

431

«Να λάμψει όλη η αλήθεια και να αποδοθούν ευθύνες όπου πραγματικά υπάρχουν» ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου αναφορικά με δημοσιεύματα που σχετίζονταν με σκάνδαλο γύρω από φάρμακα σε νοσοκομεία της χώρας.

«Σήμερα η στοχοποίηση των εργαζομένων αποτελεί την εύκολη λύση για να αποδοθούν τα διαχρονικά προβλήματα στον χώρο της Υγείας στους ίδιους τους εργαζόμενους και όχι στις πολιτικές εκείνες που γεννούν σκάνδαλα και διαφθορά» αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου όπου και προστίθεται:

«Για άλλη μια φορά στοχοποιούνται οι μαχόμενοι υγειονομικοί ως μια συνηθισμένη πρακτική για να συγκαλυφθεί η ανυπαρξία νομοθετικής παρέμβασης σε ένα υπαρκτό πρόβλημα που υπάρχει πανελλαδικά στα νοσοκομεία. Δηλαδή την προσφορά φαρμάκων σε ασθενείς που νοσηλεύονται και η χορήγηση γινόταν από αυτές τις προσφορές.

Η ανάγκη να διερευνηθούν από τη δικαιοσύνη όλες αυτές οι υποθέσεις και να αποδοθούν ευθύνες, είναι δεδομένη. Οι συνάδελφοί μας σύρθηκαν στο  πειθαρχικό (οι οποίοι τονίζουμε ότι αθωώθηκαν) και διασύρθηκαν για έναν και μόνο λόγο.

Επειδή είχαν σαν κριτήριο μοναδικό την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια του ασθενή, την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών, την πρόθεση να μην πετιούνται φάρμακα ακριβά και τόσο αναγκαία για τους ασθενείς που δεν μπορούσαν να τα έχουν, να κάνουν οικονομία στο ελληνικό δημόσιο».

Όπως αναφέρεται επίσης στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων το πραγματικό σκάνδαλο είναι η  «εντατικοποίηση της εργασίας των υγειονομικών, λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε γιατρούς και νοσηλευτές, που μεταφράζονται σε εξάντληση του προσωπικού και υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας στους ασθενείς. Αυτό το φιλότιμο, αυτή η υπερπροσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια  τιμωρείται βάναυσα και απαράδεκτα».

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι οι ευθύνες βαρύνουν την 7η Υ.ΠΕ., το Υπουργείο και τους διοικούντες, που είναι και οι ίδιοι μέλη του Δ.Σ., «Που εδώ και χρόνια γνωρίζουν τις συνθήκες του συστήματος υγείας, τη φθίνουσα πορεία του και τις ελλείψεις».

«Αντί να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί για την έλλειψη φαρμάκων ή υλικών και να τα διεκδικήσουν όπως οφείλουν, αποδέχονται την κατάσταση, συναινούν στην αφαίμαξη των ασθενών που αναγκάζονται να καλύπτουν τις ελλείψεις και παράλληλα  δείχνουν ως υπεύθυνους και παραπέμπουν τους εργαζόμενους, αυτούς που έρχονται πραγματικά αντιμέτωποι με τις ελλείψεις και την αγωνία των ασθενών» τονίζεται επιπλέον στην ανακοίνωση.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει