Εκστρατεία ενημέρωσης για το περιβάλλον

139

Εκστρατεία ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης των φορέων και των πολιτών της Κρήτης με τίτλο «Δικαίωμα και Ευθύνη για το Περιβάλλον», διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Η εκστρατεία διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου LIFE Natura Themis, που αφορά στην ανάδειξη των επιπτώσεων της περιβαλλοντικής αυθαιρεσίας και παραβατικότητας στην τοπική ανάπτυξη, την οικονομική πρόοδο και την κοινωνική ευημερία του νησιού.

Στο πλαίσιο αυτό, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης διοργανώνει την 5η ημερίδα του έργου μεθαύριο Παρασκευή 19 Ιουλίου στις 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου Ενορίας Μοχού, με τη συνεργασία του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Μοχού «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» και του Κοινωνικό-οίκο-πολιτιστικού Δικτύου Χερσονήσου.

Υπενθυμίζεται ότι αντικείμενο του έργου LIFE Natura Themis είναι αρχικά η καταγραφή, στατιστική ανάλυση και παρακολούθηση των δεδομένων που αφορούν στην περιβαλλοντική παραβατικότητα και τα περιβαλλοντικά εγκλήματα που τελούνται διαχρονικά στην Περιφέρεια Κρήτης.

Απώτερος σκοπός του έργου είναι η συνειδητοποίηση εκ μέρους των φορέων ότι το περιβαλλοντικό έγκλημα είναι ένα ξεχωριστό πεδίο Ποινικού Δικαίου και ότι υπάρχει ατομική ευθύνη για την πρόληψη και αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημίας.

Μέσω του προγράμματος θα επιχειρηθεί η καλλιέργεια δεξιοτήτων σε προανακριτικούς υπαλλήλους, προκειμένου να προλαμβάνουν και να διώκουν αποτελεσματικά το περιβαλλοντικό έγκλημα, προβαίνοντας ταυτόχρονα στην κατά το δυνατόν καλύτερη αποκατάσταση της ζημίας στο περιβάλλον, αλλά και η ενημέρωση των κατοίκων των περιοχών NATURA 2000 για την παράνομη δραστηριότητα στις περιοχές τους, η οποία προσβάλλει την τοπική ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και την οικονομική πρόοδο του τόπου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει