Στη φυλακή ο βιαστής-προπονητής

ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ

200

Ομόφωνη ήταν η καταδίκη και σε δεύτερο βαθμό για τον προπονητή από την Ιεράπετρα, ο οποίος κατηγορούνταν ότι πριν από 18 χρόνια βίασε την αθλήτριά του, η οποία ήταν τότε 14 ετών. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης οχτώ ετών, ενώ η έδρα απέρριψε ομόφωνα την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας Ζ. Κοκκινάκης στην πρότασή του για την ποινή, τόνισε με έμφαση τις επιβαρυντικές περιστάσεις, υπό τις οποίες τελέστηκε ο βιασμός, αλλά και στις καταστροφικές συνέπειες που είχε στη ζωή του θύματος.

«Ήταν ένας άνδρας γύρω στα 40 και ένα παιδί γύρω στα 13. Εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη των γονιών και του παιδιού. Ήταν ένας προμελετημένος βιασμός. Βεβαίως κάθε ποινή έχει συνέπειες για τον κατηγορούμενο, αλλά όμως κάποια στιγμή θα πρέπει να προστατεύεται και το θύμα.

Η διαδικασία της δίκαιης δίκης αφορά όλους». Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης 9 ετών.

Πριν την ανακοίνωση της απόφασης, η διμοιρία μπήκε στην αίθουσα υπό το φόβο έντασης, καθώς από τη μία πλευρά βρισκόταν η κοπέλα, συγγενικά της πρόσωπα και νεαροί διαδηλωτές, κι από την άλλη συγγενείς του κατηγορουμένου. Στο άκουσμα της απόφασης οι συγγενείς του προπονητή στράφηκαν προς την κοπέλα, λέγοντάς της “ένα χειροκρότημα!”, ατάκα που προκάλεσε ένταση από την πλευρά των διαδηλωτών. Τ

ην ίδια ώρα κατέρρεε η μητέρα του καταδικασθέντος, λέγοντας πως με ψέματα οδηγείται στη φυλακή ο γιος της.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει