100 χρόνια προσφοράς από το Λιμεναρχείο Ηρακλείου

224

«Το Λιμενικό Σώμα στην Κρήτη και το Ηράκλειο υπηρετεί με συνέπεια και αποτελεσματικότητα τους πολίτες της Κρήτης», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κατά τη διάρκεια της προχθεσινής εκδήλωσης για τα 100 χρόνια του Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση που του απονεμήθηκε ο περιφερειάρχης έδωσε συγχαρητήρια στην ηγεσία του Σώματος στην Κρήτη στον λιμενάρχη Ηρακλείου Ευθύμιο Δουβή, στους άνδρες και γυναίκες του Λιμενικού Σώματος για την προσφορά τους στο νησί.

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Λιμεναρχείου Ηρακλείου

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, τιμήθηκαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο διοικητής του Λιμενικού Σώματος στην Κρήτη Αρχιπλοίαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης, Συνεργάτες και υποστηρικτές του έργου του Λιμενικού Σώματος.

 

Η εκδήλωση έγινε προχθές το απόγευμα  στον προβλήτα Μικρού Κούλε (έμπροσθεν Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου) και συνδιοργανωτές ήταν το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης και ο Σύλλογο Αποστράτων Λιμενικού Σώματος Κρήτης.

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Λιμεναρχείου Ηρακλείου

Ναυτικό Μουσείο

Η δημιουργία ενός Ναυτικού Μουσείο αποτελεί το μεγάλο όραμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

“Μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, ένας λιμένας εθνικής σημασίας πρέπει να αποκτήσει ένα Μουσείο Ναυτικής Ιστορίας” δήλωσε στο Cretalive, ο λιμενάρχης Ηρακλείου Ε. Δουβής. “Το Ναυτικό Μουσείο στο Ηράκλειο είναι ένα όραμα που έχουμε, όχι μόνο εμείς αλλά και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος, ο Δήμος Ηρακλείου, μια σειρά από ιδιώτες συλλέκτες, το Πανεπιστήμιο Κρήτης κι άλλοι φορείς”.

Ο κ. Δουβής αποκάλυψε επίσης ότι “υπάρχουν κάποιες προτάσεις χώρων, έχουν προχωρήσει”, ελπίζοντας το όλο εγχείρημα “να προχωρήσει σε ένα στάδιο ωρίμανσης και να μιλάμε – γιορτάζουμε σε μερικά χρόνια ένα Ναυτικό Μουσείο στο Ηράκλειο”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει