ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΘΕΜΑ Η ΒΙΟΛΟΓΟΣ: Σφίγγει ο κλοιός για τον δολοφόνο

ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΥΠΟΠΤΩΝ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

625

Εν αναμονή των εργαστηριακών αποτελεσμάτων, για τα οποία έχει ζητηθεί να δοθεί προτεραιότητα, βρίσκονται οι διωκτικές Αρχές που αναζητούν το άτομο που στέρησε με βίαιο τρόπο τη ζωή της 60χρονης Σούζαν Ήτον.

Το σίγουρο είναι ότι οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης είναι πεπεισμένοι ότι μία σειρά από λάθη που έκανε ο δολοφόνος της άτυχης βιολόγου θα προδώσουν την ταυτότητά του, αργά ή γρήγορα.

Άλλωστε τα ευρήματα που έχουν προκύψει από την ιατροδικαστική έρευνα και  τη Σήμανση είναι πολλά και  θα δώσουν τις απαντήσεις που περιμένουν τόσο οι ελληνικές όσο και οι αμερικανικές Αρχές, αλλά και η διεθνής επιστημονική κοινότητα.

Χθες αστυνομικοί προχώρησαν σε μια ακόμα αυτοψία του χώρου, αλλά και του πιθανού δρομολογίου που ακολουθήθηκε από το σημείο από όπου ξεκίνησε η 60χρονη μέχρι εκεί όπου βρέθηκε νεκρή. Το ακριβές σημείο όπου θανατώθηκε δεν έχει προσδιοριστεί με απόλυτη ακρίβεια. Ο τόπος άλλωστε όπου ο δράστης επιτέθηκε στη Σ.Η. αποτελεί ένα από τα βασικά ζητούμενα που θα «ξεκλειδώσουν» την υπόθεση.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Χανίων έχουν καταλήξει σε ένα βασικό σενάριο, σύμφωνα με το οποίο ο δολοφόνος της 60χρονης της επιτέθηκε και ίσως την αιφνιδίασε. Εκείνη αντιστάθηκε σθεναρά και ίσως, όπως εκτιμάται, ο δράστης με μαχαίρι που είχε την τραυμάτισε. Την προσπάθειά της να γλιτώσει  μαρτυρουν το τραύμα στο χέρι από μαχαίρι που βρέθηκε κατά τη νεκροψία, άλλα τραύματα στο σώμα της, αλλά και ένα βαθύτερο τραύμα που δέχτηκε στο αφτί.

Οι προσαγωγές συνεχίζονται, ενώ ελήφθησαν εκ νέου δείγματα DNA από υπόπτους και υπήρξαν πληροφορίες για δυο τουλάχιστον άτομα με περίεργη παραβατική συμπεριφορά, όμως προς στιγμήν δεν προέκυψε κάτι το ουσιώδες για τα άτομα που εξετάστηκαν, και αφέθηκαν ελεύθερα.

Η έκταση πάντως που έχει πάρει η υπόθεση, τα κίνητρα της επίθεσης που ενδεχομένως είχε ο δράστης έχουν συγκλονίσει την τοπική κοινωνία των Χανίων. Στις Αρχές έχουν δοθεί κάποιες πληροφορίες για την παρουσία της βιολόγου σε συγκεκριμένα σημεία, για συγκεκριμένα άτομα  όμως οι  πληροφορίες αυτές δεν είχαν επιβεβαιωθεί μέχρι χθες.  Την ίδια ώρα τα γνωστότερα αμερικανικά δίκτυα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην υπόθεση, την οποία και καλύπτουν με αποστολές των ανταποκριών τους.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει