Άνοδο δύο ομάδων θέλει η Σούπερ Λιγκ 2

83

Στα …μαχαίρια βρίσκονται και πάλι η Σούπερ Λιγκ 1 με τη νεοσύστατη Σούπερ Λιγκ 2, με τη βασική τους διαφωνία να εντοπίζεται στον αριθμό των ομάδων που θα ανέλθουν του χρόνου στη μεγάλη κατηγορία.

Στη χθεσινή της συνεδρίαση, η Σούπερ Λιγκ 2 αποφάσισε την απευθείας άνοδο δύο ομάδων, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ψηφισμένη προκήρυξη της Σούπερ Λιγκ 1, η οποία προβλέπει τον απευθείας υποβιβασμό μιας ομάδας, αυτής που θα καταλάβει την τελευταία θέση των πλέι άουτ και μπαράζ του προτελευταίου με τον δεύτερο της Σούπερ Λιγκ 2.

Τη λύση λοιπόν θα κληθεί να δώσει (άγνωστο πότε) η ΕΠΟ, όπως συνέβη και πέρσι, εκτός αν υπάρξει υποχώρηση κάποιας λίγκας που φαίνεται απίθανο. Κατά τα άλλα, η Σούπερ Λιγκ 2 αποφάσισε το νέο πρωτάθλημα να αρχίσει στις 15 Σεπτεμβρίου, αρκεί να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της αναδιάρθρωσης που κυρίως φυσικά έχουν να κάνουν με τα τηλεοπτικά.

Γι’ αυτό το λόγο ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ 2 Λεωνίδας Λεουτσάκος θα έχει τις επόμενες μέρες συνάντηση με τον νέο υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ οι νομικοί σύμβουλοι της δεύτερης κατηγορίας θα συναντηθούν σήμερα με τους ομολόγους τους της Σούπερ Λιγκ 1 και της ΕΠΟ, για θέματα κανονισμών.

Σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό της νέας σεζόν, η κανονική περίοδος θα ολοκληρωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου και εν συνεχεία θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ (θέσεις 1- 6) και πλέι άουτ (7-12) με το χρονοδιάγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής να λήγει στις 10 Μαΐου.

Αναλυτικά οι χθεσινές αποφάσεις της Σούπερ Λιγκ 2:

1) Η έναρξη του πρωταθλήματος 2019-2020 θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου 2019. Θα διεξαχθεί με πλέι οφ και πλέι άουτ, όπου θα προβιβάζονται στη Super League 1 δύο ομάδες και θα υποβιβάζονται στη Football League ισάριθμες.

Η ημερομηνία της κλήρωσης θα ανακοινωθεί προσεχώς. Όλα τα παραπάνω θα ισχύσουν εφόσον τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της αναδιάρθρωσης. 2) Στις 24 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο μεταξύ άλλων θα εγκρίνει την Προκήρυξη Πρωταθλήματος Super League 2 αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 καθώς και του Πρωταθλήματος Νέων Κ19, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει