Σκληρή κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ

93

Τις άμεσες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης έφερε όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε η συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ειδικότερα υποστηρίζει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξάντλησε την ομιλία του σε ευχολόγια χωρίς όμως να πει τίποτα το ουσιαστικό.

«Ο κ. Μητσοτάκης, στην πρώτη του ομιλία σε ένα Υπουργικό Συμβούλιο déjà vu της κυβέρνησης Σαμαρά, συμπληρωμένης με πρώην στελέχη του ΣΕΒ και νεοφιλελεύθερους τεχνοκράτες, επανέλαβε τα ευχολόγια που αναμασούσε όλη την προεκλογική περίοδο, χωρίς όμως να πει τίποτα ουσιαστικό» αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου, όπου και τονίζεται:

«Το πιο αξιοσημείωτο ίσως, είναι ότι επανέλαβε -ενδεχομένως λόγω κεκτημένης ταχύτητας- τις προεκλογικές υποσχέσεις περί φορολογικών μειώσεων. Είναι ενδιαφέρον να δούμε για πόσο ακόμη αυτό θα συνεχίσει να λέγεται χωρίς να γίνεται πράξη. Όπως το αλήστου μνήμης «λεφτά υπάρχουν», που πολύ σύντομα κατέληξε στο Καστελόριζο».

Και το Κίνημα Αλλαγής ωστόσο έκανε αναφορές σε «ευχολόγια» Μητσοτάκη, διευκρινίζοντας πως θα περιμένει τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού προκειμένου να επανέλθει την ερχόμενη εβδομάδα.

«Το νέο -πιο τεχνοκρατικό- μοντέλο διακυβέρνησης, που εξαγγέλλει ο κ. Μητσοτάκης, δεν συνιστά καμία ουσιαστική αλλαγή πολιτικής, αλλά προωθεί την επιτάχυνση και τον πιο αποτελεσματικό έλεγχο στο αντιλαϊκό έργο που παραδίδει η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» ήταν το σχόλιο του ΚΚΕ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει