Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: «Ξέρουμε τι θέλουμε και πώς θα το πετύχουμε»

97

«Η Βουλή θα λειτουργήσει όλο το καλοκαίρι και ο πρώτος που αξιολογείται διαρκώς από τους πολίτες είμαι εγώ».

Με αυτές τις φράσεις έδωσε το πρώτο στίγμα του ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε κατ’ εξαίρεση στη Βουλή.

«Στις 17 ορκιζόμαστε, στις 18 η Βουλή θα ψηφίσει τον Κ. Τασούλα ως πρόεδρό της. Στις 20-22 Ιουλίου θα γίνουν προγραμματικές δηλώσεις», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τους υπουργούς του για τον τρόπο που χειρίστηκαν τις τελετές παράδοσης και παραλαβής των Υπουργείων, ενώ τόνισε ότι την επόμενη ημέρα μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη βουλή, θα κατατεθεί το πρώτο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος και μία εβδομάδα μετά, το πρώτο νομοσχέδιο για το φορολογικό.

«Θα αποκατασταθεί το κύρος της Δικαιοσύνης» επανέλαβε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως οι προτεραιότητες και τα χρονοδιαγράμματα της κυβέρνησης είναι καθαρά και σαφή.

«Θα συζητάμε ελεύθερα, χωρίς κάμερες και μικρόφωνα. Οι συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου δεν είναι ευκαιρία για επικοινωνία και εντυπώσεις» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο νέος πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και κάθε Υπουργείο αποκτούν το ετήσιο στρατηγικό τους σχέδιο.

«Πρώτη η ισχυρή ανάπτυξη με πολλές επενδύσεις και νέες καλύτερες δουλειές» τόνισε ο πρωθυπουργός. «Ξέρουμε τι θέλουμε, ξέρουμε πως θα το πετύχουμε και θα το πετύχουμε» τόνισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας τρεις επισημάνσεις προς τους υπουργούς:

«Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις και τα λόγια. Ο κόσμος περιμένει έργα και πράξεις. Δουλεύουμε για το εμείς και όχι για το εγώ. Μειώνουμε κατά το 1/3 τις γραμματείες και τους συνεργάτες των μελών της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχει ούτε μία ημέρα για χάσιμο. Αλλάζουμε το τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τις πολιτικές μας. Δεν σταματάμε στην ψήφιση ενός νόμου, παρακολουθούμε την εφαρμογή του. Πρόσθετο όπλο το πληροφοριακό σύστημα “Μαζί”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε σαφές προς τους υπουργούς του ότι το νέο Υπουργικό Συμβούλιο δεν ασκεί μόνο έργο με την πολιτική τους, αλλά και με τη συμπεριφορά τους.

«Κρινόμαστε όχι μόνο για όσα λέμε, αλλά και για όσα εκπέμπουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός σήμερα θα επισκεφθεί το Υπουργείο Παιδείας για να συζητήσει με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, για το τολμηρό, όπως τόνισε, σχέδιο της κυβέρνησης για την εκπαίδευση του μέλλοντος, στο οποίο κεντρικό ρόλο έχουν οι εκπαιδευτικοί.

Επίσης, ανέφερε ότι ζήτησε από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση να συναντήσει όλους τους επιθεωρητές εργασίας, τονίζοντας με έμφαση «Καμία απόκλιση από την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι επικοινώνησε με πολλούς ομολόγους μου και με τον αντιπρόεδρο και με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για μια ισχυρή Ελλάδα σε ένα κόσμο που αλλάζει.

«Πριν από λίγες ημέρες ο λαός μάς εμπιστεύτηκε με τόλμη και ωριμότητα. Με την ίδια τόλμη και ωριμότητα καλούμαστε να κυβερνήσουμε» ανέφερε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας:

«Μακάρι να συναντήσουμε την ίδια και από την αντιπολίτευση. Αντίπαλοί μας οι δυσκολίες. Να σηκώσουμε τα μανίκια ψηλά. Αγαπάμε αυτούς που μας επέλεξαν να τους υπηρετούμε. Να αποδείξουμε ότι δεν θα γίνουμε άλλη μια κυβέρνηση, αλλά μια άλλη κυβέρνηση. Καλή δουλειά και καλή επιτυχία σε όλες και όλους».

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει