ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Όταν η Ιατρική συναντά τη Φιλολογία και η Ψυχολογία τα Μαθηματικά…

332

Εγκαινιάζεται ένας διαγωνισμός που η Ιατρική συναντά τη Φιλολογία και η Ψυχολογία τα Μαθηματικά…

Η τελική αξιολόγηση-βράβευση του διαγωνισμού με θέμα «Η διατριβή μου σε 3 λεπτά – 3ΜΤ» που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα λάβει χώρα την ερχόμενη Τρίτη 16 Ιουλίου και ώρα 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Ιδρύματος, κ. Γιάννης Καρακάσης, εξηγεί στην «Π» πως είναι η πρώτη φορά που οργανώνεται ο διαγωνισμός στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Κάθε χρόνο, στο Ίδρυμα εκπονούνται περίπου 100 διδακτορικές διατριβές, στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 31 και θα παρουσιαστούν οι δέκα από αυτές.

Ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Ιδρύματος, κ. Γιάννης Καρακάσης
Ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Ιδρύματος, κ. Γιάννης Καρακάσης

Ο κ. Καρακάσης αναφέρει πως είναι μια ευκαιρία να έρθουν σε επαφή επιστήμονες από διαφορετικούς χώρους. Η κάθε παρουσίαση θα είναι διάρκειας τριών λεπτών και ο διδακτορικός φοιτητής θα πρέπει να έχει μονάχα μία διαφάνεια για να δείξει τη δουλειά του.

«Η διατριβή μου σε 3 λεπτά – 3ΜΤ» Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής: 18.30 -18.45 Προσέλευση

18.45 -19.00 Καλωσόρισμα από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης,καθηγητή Οδυσσέα-Ιωάννη Λ. Ζώρα

19.00 -19.10 Παρουσίαση του διαγωνισμού και οδηγίες για τον τρόπο ψηφοφορίας του κοινού από την αναπλ. καθηγήτρια Ιστορίας της Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, κα Μαριάννα Καραμάνου 19.10-20.00 Έναρξη διαγωνισμού. Γαλανάκης Νικόλαος:

3ΜΤ®τίτλος: Εκτίμηση αποτελεσμάτων της διαδερμικής αγγειοπλαστικής σε περιφερική αρτηριακή νόσο με σύγχρονες τεχνικές ιατρικής απεικόνισης,

Γιανναδάκη Κυριακή.

3ΜΤ®τίτλος: Γνωσιακοί μηχανισμοί επεξεργασίας νοήματος. Νοητικά συστήματα που συνεργάζονται με το γλωσσικό επεξεργαστή

Κατερινοπούλου Δήμητρα:

3ΜΤ®τίτλος: Λεπτά υμενια αισθητήρων θερμοκρασίας με τη μορφή εκτύπωσης

Κυπριωτάκης Ιωάννης:

3ΜΤ®τίτλος: Ενοργάνιση, εγκατάσταση και επιστημονική αξιοποίηση του οπτικού πολωσιμέτρου WALOP στα πλαίσια του προγράμματος PASIPHAE

Μοσχογιαννάκη Μαριλένα:

3ΜΤ®τίτλος: Εκτυπώσιμοι αισθητήρες για περιβαλλοντικές εφαρμογές

Νικολουδάκης Εμμανουήλ:

3ΜΤ®τίτλος: Αυτό-οργάνωση υβριδικών χρωμοφόρων για φωτοκαταλυτικές εφαρμογές

Παπαδοπούλου Μαρία-Άννα:

3ΜΤ®τίτλος: Μελέτη του ρόλου του παν-νευροτροφικού υποδοχέα p75 στην ενήλικη νευρογένεση του ιππόκαμπου, ως νέα θεραπευτική προσέγγιση στη νόσο Αλζχάιμερ

Πίκουλας Αντώνιος:

3MT®τίτλος: Μελέτη του ρόλου του ορού στην αναστολή ανάπτυξης υφομυκήτων

Σπερνοβασίλης Νικόλαος:

3MT®τίτλος: Μελέτη των επιπτώσεων της εφαρμογής Προγράμματος Διαχείρισης της Ορθολογικής Χρήσης Αντιβιοτικών (Antibiotic Stewardship) για ενήλικες ασθενείς σε πανεπιστημιακό νοσηλευτικό ίδρυμα της Ελλάδας Τσάγκος Ιωάννης:

3MT®τίτλος: Συσχέτιση επιπέδων του εγκεφαλικού-νάτριο-ουρητικού πεπτιδίου (ΒΝP) στον ορό του αίματος και λειτουργικής ικανότητας ασθενών με περιφερική αγγειακό νόσο.

20.00-20.20 Μουσικό πρόγραμμα από την Μικτή Χορωδία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου «Άγιος Δημήτριος».

Διεύθυνση: Νίκος Αντωνακάκης, πιάνο: Λίνα Ζάχαρη, τραγούδι: Γεωργία Φασουλάκη.

20.20- 20.35 Ομιλία του αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητή Ιωάννη Καρακάση με τίτλο: “Πανεπιστήμιο και Γνώση”.

20.35- 21.00 Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων – Βράβευση νικητών.

21.00 Λήξη του διαγωνισμού.

Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι Καρακάσης Ιωάννης, αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Πανεπιστημίου Κρήτης, Κοντάκης Γεώργιος, κοσμήτορας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, Τάφα Ευφημία, κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Αγωγής Πανεπιστημίου Κρήτης, Καραμάνου Μαριάννα, αναπλ. καθηγήτρια Ιστορίας της Ιατρικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, Σκουλούδης Μανώλης, επιχειρηματίας.

Την οργανωτική επιτροπή αποτελούν οι Καραμάνου Μαριάννα, αναπλ. καθηγήτρια Ιστορίας της Ιατρικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, Διαμάντη Γιώτα, προϊσταμένη Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης Σκουντάκη Ευγενία, υπάλληλος του Τμήματος Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η καλλιτεχνική επιμέλεια των εντύπων είναι της Άννας Αρκουλάκη, συντονίστριας του Εκτυπωτικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει