Η κίνηση στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Επιστροφή στις 860 μονάδες…

73

Ισχυρή ανοδική αντίδραση, στο σύνολο της αγοράς, κατέγραψε στη χθεσινή συνεδρίαση, το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο επανέρχεται στη ζώνη των 860 μονάδων, με τα χαρτοφυλάκια να προχωρούν σε νέες τοποθετήσεις μετά τη διόρθωση.

Η εστίαση σαφώς είναι στις πρώτες κυβερνητικές ενέργειες, οι οποίες δίνουν μεν το στίγμα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτές που θα κρίνουν τη στάση των επενδυτών μακροπρόθεσμα. Και αυτό που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τους εγχώριους αναλυτές είναι η δομή των χαρτοφυλακίων που δραστηριοποιούνται στη Λ. Αθηνών να βελτιωθεί, με περισσότερο μακροπρόθεσμους επενδυτές.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,50% στις 861,57 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 838,32 μονάδων (-0,27%) και 864,16 μον. (+2,81%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 69,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 35,4 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 1,5 εκατ. τεμάχια.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, ανάπτυξη κατά 2,1% φέτος και κατά 2,2% το 2020 προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις καλοκαιρινές της εκτιμήσεις που δόθηκαν εχθές στη δημοσιότητα. Η πρόβλεψη για φέτος είναι χαμηλότερη από αυτή των εαρινών εκτιμήσεων που ανακοινώθηκαν πριν περίπου 2 μήνες (αναμενόταν 2,2% άνοδος του ΑΕΠ φέτος).

Απώλειες σημειώνουν οι δείκτες στην Ευρώπη καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει