Είναι ο ένας Κούλης που μπορεί να φέρει την άνοιξη;

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

281

Γιατί καλές είναι οι προθέσεις, αλλά τα «θηρία» πολλά

Αυτό το «τσάι και συμπάθεια» των πρώτων ημερών διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με ενοχλεί πάρα πολύ.

Δεν βρέθηκε δηλαδή κανένας Ξανθός να τα «χώσει» στον Κικίλια για τη Novartis και να του κουνήσει το δάκτυλο στην τελετή παράδοσης – παραλαβής; Δεν βρέθηκε καμία Αχτσιόγλου να θυμίσει στον Βρούτση τις μαύρες ημέρες που πέρασε ο λαός επί των ημερών του με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων;

Ειδικά αυτή η καημένη τα άκουσε κι από πάνω ότι δεν έκανε τίποτα, που άλλη δουλειά δεν είχε από το να φροντίζει εργαζόμενους και επιδόματα.

Πραγματικά εκνευρίστηκα! Γιατί αυτοί οι νέοι «Δεξιοί» έπρεπε να τα ακούσουν! Κάτι τέτοια είδε ο Μητσοτάκης κι άρχισε τα δικά του τα «περίεργα» από το πουθενά! Θα κόψει λέει το ένα τρίτο των γραμματέων, λες και δεν είχαν δουλειά να κάνουν οι άνθρωποι, αλλά χάζευαν.

Θα κόψει τους συγγενείς από τα πολιτικά γραφεία και θα ελέγχει και τους υπουργούς κάθε έξι μήνες. Θέλω να τον δω τον Κυριάκο μετά από έξι μήνες, πού θα βρει βουλευτές να φτιάξει νέο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό, αφού θα προσκυνάνε οι δικοί του ο ένας μετά τον άλλο σαν νέοι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» τον Αλέξη.

Πέρα από το χιούμορ των ημερών, που μπορεί να πάει πολύ μακριά, μπορούμε νομίζω να επιστρέψουμε στην πραγματικότητα. Γιατί καλές είναι οι προθέσεις, αλλά τα «θηρία» πολλά. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά πως κάτι δεν θα αλλάξει.

Και πως ακόμα κι αν κανένας συγγενής δεν πάει σε πολιτικό γραφείο, οι βουλευτές θα συμφωνούν με τους «συνεργάτες» τους να τους παίρνουν το μισό μισθό ή θα βολεύουν τους συγγενείς τους σε άλλα πόστα, χωρίς να το ξέρει καν ο Κυριάκος.

Ξέρουμε πως όταν αρχίσουν τα ζόρια, τα ΜΑΤ θα προστατεύουν ξανά το Μαξίμου, όπως προστάτευαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν ακόμα γίνει πρωθυπουργός, αυτοί οι άγριοι «μαυροπουκαμισάδες» της φρουράς του που δε σήκωναν και μύγα στο σπαθί τους.

Ας είμαστε ειλικρινείς. Όλοι ξέρουμε πως ακόμα κι αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις μια ελιά να δηλώνεται για 1 εκατομμύριο ελιές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα αμπέλι γεμάτο περονόσπορο που θα διεκδικούν όλοι οι «αυλικοί» κι ένα καράβι για τα ξένα που θα παίρνουν οι κυβερνώντες για να εξαφανιστούν.

Καλές οι προθέσεις. Και μακάρι, όπως άρχισε η κυβέρνηση έτσι και να τελειώσει με μόνο στόχο το καλό της χώρας. Αλλά δυστυχώς έχουμε πολλές φορές δει το ίδιο έργο και δεν πιστεύουμε πως το τέλος μπορεί να το αλλάξει κανείς.

Οψόμεθα…

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει