ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: “Ο ΣΥΡΙΖΑ εδραιώθηκε”

“Μήνυμα για ν’ αλλάξουμε”

186

Μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, όπου έγινε μία πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των εθνικών εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Α. Τσίπρας, μιλώντας στα μέλη της ΠΓ, τόνισε πως το εκλογικό αποτέλεσμα του 31,53% αποτελεί ισχυρή επιβεβαίωση της εδραίωσης του ΣΥΡΙΖΑ ως αδιαμφισβήτητου εκφραστή των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων, και διασφαλίζει μία ισχυρή, μαχητική και προγραμματική αξιωματική αντιπολίτευση, προσθέτοντας ότι η Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί μία στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, που θα πρέπει να επικυρωθεί το προσεχές διάστημα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τσίπρας τόνισε πως το ποσοστό των εθνικών εκλογών δεν πρέπει να οδηγήσει σε επανάπαυση αλλά, αντίθετα, να δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες για την ανασυγκρότηση του κόμματος και την αντιστοίχισή του με την ευρεία εκλογική του βάση και τόνισε ότι πρέπει να ξεκινήσει αμέσως μετά το καλοκαίρι, μία πλατιά καμπάνια οργανωτικής ανασυγκρότησης, με έμφαση και στη νέα γενιά που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, με ποσοστό 38% στις ηλικίες ως 24 ετών.

Βασικός στόχος είναι μέχρι το Συνέδριο, τα οργανωμένα μέλη του κόμματος να φθάνουν τουλάχιστον το 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Σάββατο θα συνεδριάσει και η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα προηγηθεί την Παρασκευή συνεδρίαση του συντονιστικού της Προοδευτικής Συμμαχίας. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες συζητείται το συνέδριο του κόμματος να γίνει προς τα τέλη του χρόνου, Νοέμβριο ή Δεκέμβριο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει