Αφήνει τους συγγενείς… έξω από τα υπουργικά γραφεία

Ασυμβίβαστα, συγγενείς, μετακλητοί και άλλα... απαγορευτικά

1.273

Το νέο μοντέλο διακυβέρνησης αναμένεται να περιγράψει σήμερα στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ήδη από χθες ο πρωθυπουργός τόνισε μεταξύ άλλων πως οι δηλώσεις του στην έναρξη του Υπουργικού Συμβουλίου δεν θα καλύπτονται από τα μέσα ενημέρωσης.

Το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα αναμένεται να διεξαχθεί στη Βουλή για πρώτη και τελευταία φορά, αφού σύμφωνα με το νέο μοντέλο Μητσοτάκη, θα συνεδριάζει μία φορά το μήνα στο Μαξίμου.

Στο σημερινό Συμβούλιο ο κάθε υπουργός θα παραλάβει έναν φάκελο με τον εξαμηνιαίο σχεδιασμό του τομέα ευθύνης του. Εκεί θα περιγράφονται με λεπτομέρειες οι συγκεκριμένοι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν ανά υπουργείο μέχρι τον Δεκέμβριο και ο τρόπος της αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες παράλληλα, στο σημερινό Συμβούλιο αναμένεται να τεθούν ασυμβίβαστα, μεταξύ των οποίων θα απαγορευθεί η πρόσληψη συγγενών πρώτου και δεύτερου βαθμού. Απαγόρευση σύναψης οποιασδήποτε σύμβασης με το Δημόσιο θα έχουν επίσης και οι σύζυγοι, όπως και τα παιδιά των κυβερνητικών στελεχών. Σε όλο το κυβερνητικό σχήμα θα απαγορευθεί οποιαδήποτε παράλληλη επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτίθεται παράλληλα να μειώσει τις γενικές γραμματείες των υπουργείων από 93 σε 60, ενώ δραστικά αναμένεται να μειωθεί και ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που μπορούν να τοποθετήσουν τα μέλη της κυβέρνησης.

 

Διαβάστε επίσης σχετικά:

 

 

 

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει