Τα πρώτα συγχαρητήρια από τον Ερντογάν

249

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν ο πρώτος ηγέτης που τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί για τη σημερινή μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και να του ευχηθεί καλή επιτυχία ενόψει της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας.

Από πλευράς του ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο της Τουρκίας και τόνισε ότι προσβλέπει στην επανεκκίνηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων στη βάση του σεβασμού του διεθνούς Δικαίου και σε έναν ειλικρινή διάλογο, επωφελή και για τους δύο λαούς.

Στο μεταξύ τα συγχαρητήριά του μέσω Twitter στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές 2019 στην Ελλάδα έστειλε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου και μάλιστα στα Ελληνικά, τα Τουρκικά και τα Αγγλικά.

Στο μήνυμά του, καθώς συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων προκειμένου να ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα, αναφέρει: «Συγχαίρω ειλικρινά τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογική του επιτυχία. Πιστεύω ότι υπό την ηγεσία του, η φιλία μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού και οι διμερείς μας σχέσεις θα ενισχυθούν περαιτέρω».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει