Πειραιώς-Μαξίμου: ενός Κυριάκου δρόμος

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

206

Ας του δοθεί ο εύλογος χρόνος για τα απτά δείγματα γραφής και μετά θα κριθεί

Πιο προβλέψιμη πεθαίνεις… Για την εκλογική αναμέτρηση ο λόγος , που δεν έκρυβε καμία έκπληξη και κανένα σασπένς, πλην του «μπες- βγες» της Χρυσής Αυγής. Και ΝΔ, και αυτοδυναμία και άλλη μια κυβερνητική πτώση σαν… ώριμο φρούτο! Όλα γραμμένα και ξαναγραμμένα στη δεύτερη και την τελευταία σελίδα της «Π».

Ο Μητσοτάκης δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά: ήταν στοιχειωδώς σοβαρός, δεν άγγιξε τα θέματα που κάνουν «τζιζ» και το πήγε «χαλαρουίτα» μέχρι τέλος για την αποφυγή πιθανού ατυχήματος. Το περιβάλλον όμως ήταν ασφαλές και το σενάριο του ατυχήματος φάνταζε δύσκολο.

Όλα ήταν με το μέρος του Κυριάκου, λες και κάποιοι είχαν απλώσει ένα δίχτυ ασφαλείας στον υιό του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που έκανε όνειρα για την πρωτότοκο θυγατέρα στο Μαξίμου και από κει ψηλά θα βλέπει τώρα τον “Βενιαμίν”, που όπως ο ίδιος έχει ομολογήσει προέκυψε εκτός οικογενειακού προγραμματισμού! Η εκλογή του πάντως στον πρωθυπουργικό θώκο δεν μπορεί να θεωρηθεί… ατύχημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει δικαιώματα και όχι μόνο… ξημερώματα. Παρά τα  όποια καλά η κυβέρνηση άρχισε να εμφανίζει σημάδια πολιτικής σήψης. Ε, δε θέλει και πολύ. Κάποιοι άρχισαν να κουνούν το δέντρο της Κουμουνδούρου και το υπερώριμο φρούτο έπεσε πάνω στο κεφάλι του Αλέξη. Και καθώς ήταν ζουμερό και σταφιδιασμένο, δεν του έκανε καν καρούμπαλο.

Ο Αλέξης την έφαγε, την άκουσε αλλά ο ίδιος δεν έπεσε και παραμένει «παίκτης». Και έχει δρόμο μπροστά του και το στοίχημα της ολοκληρωτικής σύζευξης ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας, που δεν αποκλείεται να καταλήξει και σε άλλο όνομα. Όλα αυτά όμως είναι πρώιμα, καθώς τώρα στο κάδρο του πρωταγωνιστή είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και θα ήταν άδικο για τον ίδιο ν’ απαξιωθεί από την πρώτη στιγμή. Να τον δοκιμάσουμε κι αυτόν, που λέει ο λαός. Να μην τον “κάψουμε όμως”. Φαντάζομαι και ο ίδιος θα έχει λάβει τα μέτρα του και θα έχει κάνει τα κουμάντα του. Και ας μην μας τα είπε όλα προεκλογικά… Ας του δοθεί ο εύλογος χρόνος για τα απτά δείγματα γραφής και μετά θα κριθεί σταδιακά κα σε βάθος χρόνου. Εδώ που τα λέμε, όχι και πολύ βάθος… Γνωρίζετε ότι ο πολιτικός χρόνος είναι αδυσώπητος.

Και είναι τελείως διαφορετικός όταν είσαι στην αντιπολίτευση και περιμένεις τη σειρά σου, απ’ όταν είσαι στην κυβέρνηση με την καυτή πατάτα στο χέρι. Ο Μητσοτάκης έζησε όλη την κρίση από μέσα και είδε πως σαν άλλη κρεατομηχανή άλεσε πρωθυπουργούς και κυβερνητικούς εταίρους. Και όπως είπε και ο Τσίπρας για άλλο λόγο, τώρα κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ξέρει. Αρκεί ο Κυριάκος να μας δείξει τι έμαθε και τι απ’ αυτά που έκαναν οι άλλοι θ’ αποφύγει.

Ναι, το σχεδόν 40% τον ψήφισε, μα κάποιοι εξ αυτών μ’ επιφύλαξη. Επιφυλάξεις εκφράζονται και μεταξύ των γαλάζιων ψηφοφόρων και στελεχών. Για το καλό της χώρας μακάρι ο Κυριάκος να τους διαψεύσει. Και όχι μόνο αυτούς, αλλά και τους άλλους που δεν τον ψήφισαν και  θα τον περιμένουν στο… δρόμο έτσι και πυροδοτήσει την 7ήμερη εργασία ή άλλου είδους «βόμβες». Α, ξέχασα αυτό ήταν fake news!

Μακάρι ν’ αποδειχτεί ως τέτοιο, όπως και όσα ως φήμες τού καταλογίζονται, ότι  είναι με την εργοδοσία, την πλουτοκρατία και έτοιμος να ικανοποιήσει τα «θέλω» των επιχειρηματικών και άλλων συμφερόντων που τον στήριξαν στη διαδρομή Πειραιώς- Μαξίμου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει