επι… ΚΡΗΤΙΚΑ

146

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλή εβδομάδα! Ε, όχι και τσαγκαροδευτέρα σήμερα, με νέα κυβέρνηση, νέα σελίδα και καινούριο άνεμο…

ΓΙΑ ΤΟΝ άνεμο δεν παίρνω όρκο, καθώς οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές και πάνε για κορύφωση την Τετάρτη.

ΕΞΑΛΛΟΥ το γράφαμε και από το Σάββατο, αφού κλείσουν οι κάλπες αρχίζουν τα ζόρια. Και όλο η θερμοκρασία δωματίου ανεβαίνει…

ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ πάντως έχουν ένα λόγο παραπάνω να χαίρονται. Ε, και αν πουν και μια κουβέντα παραπάνω, πρώτες ημέρες είναι, ας τους δικαιολογήσουμε.

ΚΑΙ ΟΣΟΙ επένδυσαν στον Κυριάκο, όσοι τον έσπρωξαν προς την εξουσία, ας επιδείξουν εγκράτεια, σεμνότητα και ταπεινότητα.

ΟΧΙ τίποτα άλλο, μην νομίζει ο κόσμος ότι θέλουν θέσεις, οφίτσια, αβάντες ασυλία και ευνοϊκή μεταχείριση.

ΔΙΟΤΙ κάποιοι ξέφυγαν προεκλογικά, εμφανίστηκαν βασιλικότεροι του βασιλέως και κατέφυγαν σε προσωπικά διαγγέλματα για να κατευθύνουν εμμέσως τον κόσμο, χωρίς να έχουν κανένα θεσμικό ρόλο.

ΝΑ ΞΕΡΕΙ ο Κυριάκος ότι οι εν λόγω κύριοι αν καθίσουν στον καφά του, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, θα είναι λίγα τα ψωμιά του…

ΔΙΟΤΙ Ο κόσμος ψήφισε Μητσοτάκη και θα στραβώσει εύκολα αν δει ότι συγκυβερνά με επιχειρηματίες και συμφέροντα.

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ψήφισε χθες στο Περιστέρι. Φαντάζομαι η κίνησή του έχει σημειολογικό χαρακτήρα. Επειδή τον κατηγορούν ότι είναι με τα αφεντικά πήγε ν’ ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα σε μια περιοχή που βγάζει ψυκτικούς και κορδελιάστρες!

Ο ΑΛΕΞΗΣ δεν χρειάστηκε ν’ αλλάξει συνοικία και τάξη για να ψηφίσει. Στην Κυψέλη μένει, στην Κυψέλη ψήφισε.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Παπανδρέου ψήφισε στην Πάτρα όπου και ήταν υποψήφιος, ύστερα από μια μικρή περιπέτεια. Το σχολικό συγκρότημα, που τιμής ένεκεν φέρει το επώνυμο της οικογένειας, είχε λουκέτα!

ΣΤΑ ΜΙΝΤΙΑ πήγε να περάσει ως γκάφα του ΓΑΠ, αλλά δεν είναι έτσι. Πολύς κόσμος την πάτησε που πήγε να ψηφίσει, όπως έκανε τον Μάιο, και το βρήκε κλειστό. Το εν λόγω σχολικό συγκρότημα ήταν στην ψηφοφορία για τις ευρωεκλογές και την αυτοδιοίκηση, αλλά όχι στις εθνικές εκλογές.

Ο ΝΙΚΟΣ Χορταρέας αφήνει τα άστρα και τα ζώδια και γίνεται μοναχός… Κυπριανός. Το επιβεβαίωσε και ο μητροπολίτης Λαγκαδά, ενόψει της χειροτονίας.

Ο… Επικρητικός

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει