ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

432

Τι θα γίνει με τα εμβληματικά κτήρια;

Εντάξει, εκλογές είναι, αλλά πρέπει να δούμε και την πόλη λίγο. Είδατε ότι παρά τα προβλήματα με τον εργολάβο, στον πεζόδρομο πια της Δικαιοσύνης το έργο προχωρά κι έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Μπήκε και ο φωτισμός, θα μπει και ο υπόλοιπος αστικός εξοπλισμός, το έργο δείχνει την αξία του. Τώρα όμως φαίνεται και η ασχήμια όλων των κτηρίων που είναι γύρω.

Και είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή τα ιδιωτικά κτήρια θα… σουλουπωθούν υπακούοντας στους νόμους της αγοράς. Αλλά τι θα γίνει μα τα δύο μεγάλα δημόσια κτήρια, το Δικαστήριο και το παραιτημένο τρίτο της Αστυνομίας;

Έτσι θα αφεθούν, στην τύχη τους; Μπορούν να φτιάξουν το Δικαστικό Μέγαρο;

Μπορούν άραγε Δήμος και Περιφέρεια να το πάρουν σε συνεργασία με τη (νέα) κυβέρνηση και να το επισκευάσουν;

Είτε να μπει μια δημόσια υπηρεσία ή να γίνει μια Πινακοθήκη, ένα μουσείο, ένας πολυχώρος;

 

Το πάρκινγκ για τα δίκυκλα που φτιάχτηκε πριν χρόνια πίσω από την παλιά Τροχαία

Κι αυτό το πάρκινγκ    τι θα γίνει;

…Μια και αποφάσισα να θίξω κακώς κείμενα, να σημειώσω και μια άλλη ανάγκη που προκύπτει από τα πράγματα.

Το πάρκινγκ για τα δίκυκλα που φτιάχτηκε πριν χρόνια πίσω από την παλιά Τροχαία (στη  Βουρβάχων) δεν εξυπηρετεί σε τίποτα νόμιμο πια!

Διότι πεζοδρομήθηκε η Ίδης και η Καλοκαιρινού και ο δρόμος είναι… ανάποδος για να πάει ένα μηχανάκι. Άρα μάλλον κάτι πρέπει να αλλάξουν εκεί…

 

Το κομματόσκυλο.  Ένα σκυλί μπήκε χθες στο εκλογικό τμήμα του Αβδού αφού ήθελε να προστατευθεί από τον ήλιο και τη ζέστη και ξάπλωσε κάτω από τον πάγκο με τα ψηφοδέλτια.

Ιδού το κομματόσκυλο!

Θα μπορούσε να είναι η φωτογραφία της χθεσινής μέρας.

Ένα σκυλί μπήκε χθες στο εκλογικό τμήμα του Αβδού αφού ήθελε να προστατευθεί από τον ήλιο και τη ζέστη και ξάπλωσε κάτω από τον πάγκο με τα ψηφοδέλτια.

Ε, το σχόλιο ήρθε ευλόγως για το συμπαθές τετράποδο: «Να το και το κομματόσκυλο»! Κι έπεσε πολύ γέλιο.

 

στον ΣΥΡΙΖΑ

Πώς βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ την ήττα;

Τι σκέφτονται στον ΣΥΡΙΖΑ άραγε μετά τη διπλή ήττα σε ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές; Μια ήττα σημαντική, αλλά όχι στρατηγική, που δίδει άλλα χαρακτηριστικά στο κόμμα και στην παράταξη. Αλλά το ερώτημα μένει: Έχουν σκοπό να κάνουν σοβαρή αυτοκριτική για όσα συνέβησαν όλα αυτά τα χρόνια;

Και κυρίως να αποβάλουν την αλαζονική συμπεριφορά που έδειξαν απέναντι σε πολύ κόσμο κρατώντας για την εαυτό τους τη δημοκρατικότητα και την προοδευτικότητα, ενώ ξέρουμε ότι για κάποιους όχι μόνο δεν ισχύει, αλλά έχουν και αντίθετες πεποιθήσεις;

Είναι μεγάλη ευκαιρία για ένα κόμμα που θέλει και μπορεί να εκφράσει τη δημοκρατική παράταξη να κάνει μια συγκροτημένη και ψύχραιμη αυτοκριτική, να δείξει στον δημοκρατικό κόσμο ότι μπορεί να τον εκφράσει με σύγχρονους όρους και όχι με… μπαμπούλες, κορώνες και ακραίες φωνές που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να απευθύνονται στο θυμικό των ανθρώπων.

Εάν από σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ δείξουν ότι κατάλαβαν γιατί… έχασαν, θα είναι κερδισμένοι. Εάν συνεχίσουν την ίδια τακτική, ότι «φταίνε όλοι οι άλλοι, τα μέσα, η προπαγάνδα και άλλα ηχηρά παρόμοια, απλώς θα αποδείξουν ότι καλά έκανε ο κόσμος και τους έστειλε σπίτια τους.

 

@patris
Δεν έχω αντίπαλο, σας λέω. Δεν χάνω από αυτόν. Καλά, λέμε και καμιά να περάσει η ώρα…

Alexis

Μια μεγάλη ευκαιρία για την παράταξη

…Το ποσοστό που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλο, μπορεί να είναι ηγεμονικό για τον χώρο του Κέντρου και της Αριστεράς αρκεί να βάλουν μυαλό κάποιοι που έχουν μείνει στο… 3% του κόμματος, για να μην πω σε κάποιες συνιστώσες του 3%…

Εάν ο Αλέξης Τσίπρας υλοποιήσει την εντολή να φτιάξει ένα άλλο κόμμα, να ανοίξει στην κοινωνία περισσότερο, να δείξει ότι δεν βλέπει… εχθρικά τη μεσαία τάξη, όπως είχε πει κάποτε ο Τσακαλώτος, θα είναι πολύ διαφορετική η μέρα για τη δημοκρατική παράταξη.

Αυτό επίσης προϋποθέτει και το να φύγουν πρόσωπα που προκάλεσαν με την αίσθηση… εξουσιομανίας, διχαστικών αντιλήψεων και… για το μαγαζάκι που έφτιαχναν αντιγράφοντας τις πάλαι ποτέ δεξιές αντιλήψεις.

 

Ρατσιστικό παραλήρημα

Ε, δεν φταίει αυτός, αλλά όσοι τους καλούν! Μεγάλη ένταση επικράτησε στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού Αnt1 κατά τη διάρκεια του σχολιασμού των αποτελεσμάτων των εκλογών.

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας διατύπωσε τη ρατσιστική άποψη, ότι το βάρος της ψήφου των Ρομά και των ατόμων με ιδιαιτερότητες δεν μπορεί να είναι το ίδιο με των άλλων πολιτών.

Τόσο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έπαιρναν μέρος στη συζήτηση (Παππάς, Κατρούγκαλος) όσο και ο οικοδεσπότης Νίκος Χατζηνικολάου, αντέδρασαν έντονα.

Μάλιστα, ο τελευταίος, απευθυνόμενος στον κ. Κούγια τόνισε ότι η άποψή του είναι φασιστική, κάτι που δεν δέχθηκε ο ποινικολόγος εμμένοντας σ’ αυτά που είχε ήδη πει.

Ακούστηκε, επίσης, να λέει: “Αυτή είναι η αισθητική της Αριστεράς; Οι Ρομά και οι άνθρωποι των φυλακών;”

 

Ένας από τους πρώτους ανθρώπους που υποδέχτηκαν τον απερχόμενο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά την άφιξή του στο Ζάππειο Μέγαρο, ήταν η σύντροφός του, Μπέτυ Μπαζιάνα

Στο πλευρό του Αλέξη

Ήταν μια τρυφερή στιγμή. Ένας από τους πρώτους ανθρώπους που υποδέχτηκαν τον απερχόμενο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά την άφιξή του στο Ζάππειο Μέγαρο, ήταν η σύντροφός του, Μπέτυ Μπαζιάνα.

Η κυρία Μπαζιάνα έσπευσε στο πλευρό του, πριν εκείνος ανέβει στο βήμα για τις μετεκλογικές του δηλώσεις και τον αγκάλιασε, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό τη στήριξή της στον αγώνα που έδωσε.

 

ο Δημήτρης Τζανακόπουλος

Ποιος να τον αμφισβητήσει;

Είναι αυτονόητο πια με τα όσα συνέβησαν. Ο Τσίπρας δεν αμφισβητείται!  Πώς θα γίνει αυτό;

Ξεκάθαρη ήταν η θέση που πήρε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ήττα στις εθνικές εκλογές.

Μιλώντας στον Alpha και αφού αναρωτήθηκε “αν είναι δυνατόν να λέτε κάτι τέτοιο;”, απευθυνόμενος στον Αντώνη Σρόιτερ, αποκρίθηκε ότι “ο κ.Τσίπρας είναι ο άνθρωπος που πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ από το 3% και συμβολίζει την ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό και έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια”. ”

Ούτε ρητή ούτε σιωπηρή αμφισβήτηση υπάρχει. Δεν θα μας απασχολήσει κάτι τέτοιο στις επόμενες ημέρες”.

Αντίστοιχη ήταν η τοποθέτηση του Νίκου Παππά, ο οποίος ισχυρίστηκε πως “ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο άνθρωπος που ηγήθηκε του ΣΥΡΙΖΑ από τα πενιχρά του ποσοστά, από τότε που ήταν ένα μικρό κόμμα με δευτερεύοντα ρόλο στα πολιτικά πράγματα”.

“Κανένα θέμα δεν υπάρχει”, υπογράμμισε επίσης ο Νίκος Φίλης.

 

Στα ύψη η αποχή…

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δουν όλα τα κόμματα. Στο ποσοστό ρεκόρ του 44% εκτιμάται από τη Singular Logic ότι θα διαμορφωθεί η αποχή από τις χθεσινές εκλογές.

Εάν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση, τότε θα πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής της Μεταπολίτευσης σε βουλευτικές εκλογές, μεγαλύτερο και από τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, κατά τις οποίες δεν προσήλθε στις κάλπες το 41,31% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής από εθνικές κάλπες έχει καταγραφεί στις προηγούμενες εκλογές, τον Σεπτέμβριο του 2015 με 43,43%, ενώ υψηλά ήταν τα αντίστοιχα ποσοστά και στις προηγούμενες εκλογές της μνημονιακής εποχής (Μάιος 2012 34,88%, Ιούνιος 2012 37,51%, Ιανουάριος 2015 35,13%).

Μέχρι και το χέρι φιλούσαν  οι πολίτες της Θεσσαλονίκης στον Κώστα Καραμανλή, που άσκησε χθες το εκλογικό του δικαίωμα!

Μέχρι και το χέρι φιλούσαν!

Μερικές φορές το τερματίζουμε! Ήταν θερμή η υποδοχή που επιφύλαξαν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης στον Κώστα Καραμανλή, που άσκησε χθες το εκλογικό του δικαίωμα.

Ο πρώην πρωθυπουργός ψήφισε στο 1ο Δημοτικό Αγίου Ελευθερίου Θεσσαλονίκης και κατά την είσοδό του στο εκλογικό κέντρο τον υποδέχτηκε πλήθος κόσμου όπου τον αποθέωσαν με χειροκροτήματα αλλά και συνθήματα.

Πολλοί από τους παρευρισκόμενους έβγαλαν φωτογραφίες με τον πρώην πρωθυπουργό, έσπευσαν να του σφίξουν το χέρι, ενώ ένα από τα στιγμιότυπα που ξεχώρισαν ήταν όταν μία γυναίκα φίλησε το χέρι του κ. Καραμανλή κατά τη συνάντησή τους.

 

Το πρώτο

Είναι πλέον φανερό ότι ο Μητσοτάκης μαζί με το ΚΙΝΑΛ και χωρίς να χρειαστούν τη βοήθεια του Βελόπουλου μάλλον μπορούν να αλλάξουν άμεσα τον εκλογικό νόμο και να επαναφέρουν την κανονικότητα. Μάλλον θα είναι από τις πρώτες κινήσεις.

 

Κακό

Μήπως τελικά… κάνει κακό αυτό το 31,5% σε ορισμένους; Δεν βλέπουν  την ήττα, αλλά το… τυράκι. Αλλού είναι τα πραγματικά θέματα, τα πραγματικά ζητήματα που προέκυψαν αλλά ορισμένοι βλέπουν πάλι… εχθρούς, τα μέσα κι όλα αυτά που στην ουσία πετούν τα σκουπίδια κάτω από το χαλί;

 

Φρέσκα

Πραγματικά μεγάλη ανανέωση στη Βουλή από το Ηράκλειο ,με το δεδομένο ότι οι άλλοι νομοί -πλην Διγαλάκη- ξαναστέλνουν ίδια πρόσωπα. Από τη ΝΔ ο Μάξιμος Σενετάκης και ο Γρηγόρης Πασπάτης, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Χάρης Μαμουλάκης τα καινούργια και φρέσκα πρόσωπα!

 

Ξέρουν

Ακόμη ψάχνουν στον ΣΥΡΙΖΑ αυτόν που τους έλεγε στο Ηράκλειο ότι θα τους στηρίξει κι αυτός… ψήφισε Βαρουφάκη; Τον ξέρουν καλά πια…

 

Γνωστά

Εκτός Βουλής από ό,τι φαίνεται μένουν και κάποια γνωστά ονόματα από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως Σβίγγου, Αυλωνίτου, Κουρουμπλής, Ρήγας, Κυρίτσης, Παπακώστα, Τόσκας, Κατριβάνου.

 

Διάλογος

Ένας χιουμοριστικός διάλογος έγινε στο στούντιο του Σκάι όταν μπήκε ο ξάδερφος του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας. «Να καλωσορίσω τον κ. Δένδια και τον κ. Τσίπρα που είναι μαζί μας. Τον κ. Γιώργο Τσίπρα»  είπε η Σία Κοσιώνη και χαμογελαστή συνέχισε: «Μου επιτρέπετε λίγο χιούμορ, κ. Τσίπρα, δύο φορές Τσίπρας την ίδια εβδομάδα, έχω σπάσει όλα τα ρεκόρ! Εντάξει; Ξέρω ότι έχει χιούμορ ο κ. Τσίπρας».

«Θα ανησυχεί ο κ. Μπακογιάννης στο τέλος…» ακούστηκε στη συνέχεια από το τραπέζι.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει