Το Θερινό Σχολείο Τεχνητής Νοημοσύνης

281

Ως και την ερχόμενη Παρασκευή 5 Ιουλίου θα διαρκέσει στο Πολυτεχνείο Κρήτης, το 19ο Ευρωπαϊκό Θερινό Σχολείο Τεχνητής Νοημοσύνης – 19th  AdvancedCourseonAI(ACAI-2019).

Το Σχολείο συνδιοργανώνεται απόν  τον Ευρωπαϊκή Ένωση Τεχνητής Νοημοσύνης EurAI(EuropeanAssociationforArtificialIntelligence),  την ελληνική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης (ΕΕΤΝ), τo Πολυτεχνείο Κρήτης και στηρίζεται από  την Ευρωπαϊκή Ένωση Στήριξης της Έρευνας Πολυπρακτορικών Συστημάτων (EuropeanAssociationforMulti-AgentSystems- EURAMAS), την Περιφέρεια Κρήτης– Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Τα μαθήματα που παρουσιάζονται στο Σχολείο από 25 διακεκριμένους καθηγητές και ερευνητές από Ευρωπαϊκά και Αμερικανικά Πανεπιστήμια (ενδεικτικά UniversityofBerkeley, ImperialCollegeLondon, UniversityofEdinburg, UniversityofSouthampton, UniversityofToulouse, UniversitatdeBarcelona, TUDelft, κ.α.), αλλά και παγκοσμίου φήμης εταιρείες Πληροφορικής και Τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης (όπως η GoogleDeepMindκαι η Microsoft),  άπτονται θεμάτων σχετικών με βαθιά Mηχανική Μάθηση, λήψη αποφάσεων υπό αβεβαιότητα, Τεχνητή Νοημοσύνη και Κοινωνική Δικαιοσύνη, Τεχνητή Νοημοσύνη και Ηθική, Λογική, Ψηφιακά Παιχνίδια, κ.α.

Σημειώνεται πως δόθηκε και ένας μεγάλος (άνω των 30) αριθμός υποτροφιών για την κάλυψη μέρους των εξόδων συμμετοχής των υποτρόφων, με βάση ακαδημαϊκά αλλά και γεωγραφικά κριτήρια.

Παράλληλα, φιλοξενείται το Διεθνές Εργαστήριο 20PoA (https://20poa.github.io/), για να τιμηθούν τα 20 χρόνια από τη δημοσίευση του εξέχοντος επιστημονικού άρθρου των Ηλία Κουτσουπιά – Χρίστου Παπαδημητρίου για την έννοια του «Τιμήματος της Αναρχίας», με συμμετοχή περίπου 50 Καθηγητών από Ευρώπη και Αμερική.

Το «Τίμημα της Αναρχίας» είναι ένα πλέον κλασσικό αποτέλεσμα στο χώρο της θεωρητικής πληροφορικής και της αλγοριθμικής θεωρίας παιγνίων, το οποίο περιγράφει το κόστος του υπολογισμού λύσεων σε ένα κοινό πρόβλημα από αυτόνομους ευφυείς πράκτορες σε σχέση με το ιδεατό σενάριο που τη λύση παράσχει μία κεντρική οντότητα-«παντογνώστης».

Το αποτέλεσμα τιμήθηκε το 2012 με το GödelPrize, το μεγαλύτερο παγκοσμίως βραβείο θεωρητικής πληροφορικής.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει