Καθαρές οι παραλίες του Ηρακλείου

343

Απόλυτα καθαρές και κατάλληλες για κολύμβηση είναι όλες οι παραλίες στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο τμήμα του νομού.

Αυτό προέκυψε μετά από τις αυτοψίες, τα αποτελέσματα μικροβιολογικών αναλύσεων και τις σχετικές παρατηρήσεις που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται ότι η κολύμβηση εξακολουθεί να απαγορεύεται:

Α) 200 μέτρα εκατέρωθεν της εκβολής του καναλιού του ΑΛΜΥΡΟΥ ποταμού μπροστά από τη Δ.Ε.Η. στα Λινοπεράματα, λόγω χαρακτηρισμού της περιοχής ως αποδέκτη επεξεργασμένων λυμάτων και εκβολής των αποχετευτικών αγωγών εγκαταστάσεων της Δ.Ε.Η. και της Ε.Κ.Ο.

Β) 200 μέτρα εκατέρωθεν της εκβολής του ποταμού ΓΙΟΦΥΡΟΥ Ηρακλείου και του υποθαλάσσιου αγωγού του βιολογικού σταθμού Ηρακλείου λόγω χαρακτηρισμού της περιοχής ως αποδέκτη επεξεργασμένων λυμάτων.

Γ) 200 μέτρα εκατέρωθεν της περιοχής των πρώην σφαγείων Ηρακλείου (Αλικαρνασσός) λόγω χαρακτηρισμού της περιοχής ως αποδέκτη επεξεργασμένων λυμάτων και εκβολής του αποχετευτικού αγωγού του βιολογικού σταθμού της ΒΙ.ΠΕ.

Δ) Στα αγκυροβόλια πλοίων και τις μαρίνες.

Ε) Στο λιμάνι Ηρακλείου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει