ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ: Συγκινητική ενθρόνιση για τον Κρητικό ιεράρχη

359

Μήνυμα ενότητας έστειλε, κατά την ενθρόνισή του, το περασμένο Σάββατο 29 Ιουνίου ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σίδνεϊ. Πλήθος πιστών υποδέχθηκε τον Κρητικό Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στα προπύλαια του Καθεδρικού Ναού.

Οι πιστοί υποδέχθηκαν τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στα προπύλαια του Καθεδρικού Ναού
Οι πιστοί υποδέχθηκαν τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας στα προπύλαια του Καθεδρικού Ναού

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η τελετή της ενθρονίσεως παρουσία Ιεραρχών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, του εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, Σεβ.  Μητροπολίτη Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στεφάνου, του εκπροσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος Σεβ. Μητροπολίτη Μαρωνείας κ. Παντελεήμονα, του εκπροσώπου της Εκκλησίας της Κύπρου Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεωργίου, των εκπροσώπων της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Σεβ. Μητροπολίτη Σικάγου κ. Ναθαναήλ και Θεοφ. Επισκόπου Μηδείας κ. Αποστόλου, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου και του εκπροσώπου της Εκκλησίας Κρήτης, Σεβ. Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα.

Η ενθρόνιση του Κρητικού Αρχιεπίσκοπου Αυστραλίας, κ. Μακάριου, έγινε σε κλίμα συγκίνησης
Η ενθρόνιση του Κρητικού Αρχιεπίσκοπου Αυστραλίας, κ. Μακάριου, έγινε σε κλίμα συγκίνησης

“Πρωταρχική μου επιθυμία και συνάμα παράκλησή μου προς όλους σας είναι να αγιάσουμε σύμπασα την αυστραλιανή γη με την υγιαίνουσα διδασκαλία του Ευαγγελίου.

Να ακτινοβολούμε όλοι μας, ο Αρχιεπίσκοπος πρώτος, οι Επίσκοποι, ο κλήρος και ο ευσεβής λαός μας. Να ακτινοβολούμε φως ζωής αιωνίας που φωτίζει, μαγνητίζει και συνάγει εις εν, τους εγγύς και τους μακράν, τους οικείους και τους ξένους, τους πιστούς, τους απίστους και κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος στον ενθρονιστήριο λόγο του.

Η ενθρόνιση του Κρητικού Αρχιεπίσκοπου Αυστραλίας, κ. Μακάριου

Σε άλλο σημείο ο κ. Μακάριος τόνισε: “Να μεταδώσουμε την εμπειρία της αγάπης σε όλους καταργώντας τα σύνορα της διαφορετικότητας και τις όποιες προκαταλήψεις, φραγμούς και αποστάσεις.

Πόθος μου είναι να βρίσκομαι σε εν Χριστώ αγαπητική κοινωνία με όλους σας. Δεν ανήκω στον εαυτό μου, αλλά στον Χριστό και στο ποίμνιό μου. Είμαι εδώ για να μοιραστώ μαζί σας ό,τι είμαι και ό,τι έχω. Η αγάπη του Θεού με έφερε κοντά σας” πρόσθεσε συγκινημένος ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας.

Η ενθρόνιση του Κρητικού Αρχιεπίσκοπου Αυστραλίας, κ. Μακάριου

“Περίβλεπτη θέση στις συνειδήσεις και στις καρδιές όλων μας και εμού προσωπικά ο άμεσος προκάτοχός μου μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός, διακριθείς για την οργανωτική του δεινότητα, τη διοικητική του ικανότητα, τη λιπαρά θεολογική του παιδεία, το συγγραφικό και ποιητικό του τάλαντο.

Η ενθρόνιση του Κρητικού Αρχιεπίσκοπου Αυστραλίας, κ. Μακάριου

Θεωρείται αυτονόητο ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας θα τιμήσει με τον αρμόζοντα τρόπο τη μνήμη και την προσφορά του μακαριστού Πρωθιεράρχου ως και των λοιπών αοιδίμων Μητροπολιτών και Αρχιεπισκόπων Αυστραλίας” συμπλήρωσε ο κ. Μακάριος.

Στην τελετή ενθρονίσεως του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου παρέστησαν εκπρόσωποι πολιτικών, πολιτειακών, ομοσπονδιακών παραγόντων αλλά και άλλων δογμάτων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει