Με… 45άρια χτυπά ο καιρός στην Ευρώπη

210

Απίστευτα πράγματα με τον καιρό στην Ευρώπη. Το ένα μετά το άλλο σπάει τα ρεκόρ το θερμόμετρο στη Γαλλία, καθώς η θερμοκρασία άγγιξε για πρώτη φορά στα χρονικά τους 45,1 βαθμούς .

Την υψηλότερη θερμοκρασία της από τότε που υπάρχουν στοιχεία κατέγραψε σήμερα η Γαλλία, όπου ο υδράργυρος άγγιξε τους 45,1 βαθμούς Κελσίου, ενώ λίγο νωρίτερα είχε καταγραφεί 44,3 βαθμούς. Στην Ισπανία άλλα δύο άτομα πέθαναν από θερμοπληξία, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων από τον καύσωνα στα 9.

Οι «45,1 βαθμοί Κελσίου στη Βιλβιέιγ στις 15:00, η πρώτη φορά που το όριο των 45 βαθμών Κελσίου ξεπερνιέται στη Γαλλία» διευκρίνισε ο μετεωρολόγος Ετιέν Καπικιάν. Λίγο νωρίτερα, το θερμόμετρο είχε πιάσει τους 44,3 βαθμούς Κελσίου που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό διαμέρισμα του Βοκλούζ, σπάζοντας τους 44,1 βαθμούς Κελσίου που είχαν καταγραφεί στο Μονπελιέ και τη Νιμ τον Αύγουστο του 2003.

Το Βοκλούζ είναι ένα από τα τέσσερα διαμερίσματα της Γαλλίας που τέθηκαν για σήμερα σε κόκκινο συναγερμό. Για πρώτη φορά στα χρονικά, ο συναγερμός καλύπτει τόσο μεγάλη περιοχή.

Σε όλη τη χώρα εκατοντάδες σχολεία έκλεισαν και άλλα ζήτησαν από τους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι, εάν είναι δυνατόν. Οι εξετάσεις για τα γυμνάσια αναβλήθηκαν μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Στην Ισπανία ένας 17χρονος πέθανε από θερμοπληξία τις πρώτες ώρες της Παρασκευής, μετά από αδιαθεσία που ένιωσε κατά τη διάρκεια εργασίας στην ύπαιθρο, στην Ανδαλουσία. Αναφέρθηκε ότι υπέστη σπασμούς μετά από άλμα στην πισίνα, που μπήκε για να κρυώσει. Οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον σώσουν και πέθανε στο νοσοκομείο.

Το δεύτερο θύμα είναι ένας 80χρονος που πέθανε αφότου κατέρρευσε, ενώ θεωρείται ότι υπέστη θερμοπληξία στο Βαλαντρολίντ. Δύο άτομα επίσης νοσηλεύονται σε νοσοκομεία λόγω θερμοπληξίας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει