Διεθνές συνέδριο για τα απόβλητα

212

Στα θέματα βιώσιμης διαχείρισης αποβλήτων με έμφαση στην ανάπτυξη και εφαρμογή αποτελεσματικών πρακτικών και σύγχρονων τεχνολογιών εστιάστηκε το ενδιαφέρον των ομιλιών στο πλαίσιο του 7ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Αειφόρο Διαχείριση Αποβλήτων που πραγματοποιείται με τη συν διοργάνωση του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) της Περιφέρειας Κρήτης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ κ. Μανόλης Κοκοσάλης
Ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ κ. Μανόλης Κοκοσάλης

Ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ κ. Μανόλης Κοκοσάλης τόνισε ότι η διαχείριση των στερεών αποβλήτων αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα και γίνεται όλο και πιο περίπλοκη καθημερινά, λόγω της αύξησης του πληθυσμού, της εκβιομηχάνισης και των αλλαγών στον τρόπο ζωής.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ανέφερε, η διαχείριση των στερεών αποβλήτων είναι η σημαντικότερη υπηρεσία που κάθε πόλη προβλέπει για τους κατοίκους της.

Η ανάδειξη των δυνατοτήτων και ευκαιριών για την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας και εξοικονόμησης πόρων θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα όλων μας, επεσήμανε ο κ. Κοκοσάλης

Αναφερόμενος στα έργα που έχουν γίνει στην Κρήτη, ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ είπε ότι είναι πρώτη Περιφέρεια της χώρας που εγκρίθηκε ο Περιφερειακός Σχεδιασμός.

«Έχουμε καταφέρει να εντάξουμε μεγάλα έργα με δημόσια δαπάνη περίπου 80.000.000,00 ευρώ. Με τις απαιτούμενες διαδικασίες να είναι σε εξέλιξη είναι γεγονός ότι στο άμεσο μέλλον πρόκειται να υλοποιηθούν μεγάλα έργα στο νησί μας με την κατασκευή μονάδων ΜΕΑ και ΜΕΒΑ.

Στόχος μας είναι με τις μονάδες αυτές αλλά και σε συνδυασμό με την διαλογή στην πηγή και τα ΚΔΑΥ να καταφέρουμε να αυξήσουμε τα ποσοστά ανακύκλωσης και να μειώσουμε τις ποσότητες που καταλήγουν στους ΧΥΤΥ», κατέληξε ο κ. Κοκοσάλης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει