ΣΦΑΓΕΙΑ: Όλα καταπατημένα και αυθαιρέτως δομημένα

ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΣΤΑ “ΣΦΑΓΕΙΑ” ΤΗΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ

1.045

Νέα αυθαίρετη κατασκευή εντοπίστηκε στην περιοχή των πρώην σφαγείων της Νέας Αλικαρνασσού, όπου άγνωστοι προχωρούν στην ανέγερση παράνομου κτίσματος. Το όλο θέμα σήμανε συναγερμό στη Λότζια, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί αμέσως η Δημοτική Αστυνομία που παρενέβη καταγράφοντας το περιστατικό, ενώ έχει ήδη αποστείλει και σχετική αναφορά στον εισαγγελέα την Ελληνική Αστυνομία και την Πολεοδομία, προκειμένου να παρέμβουν.

Το ημιτελές  κτίσμα είναι κατασκευασμένο από ξύλο και σίδερο, και από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος προκύπτει ότι πρόκειται για οικοδομική δραστηριότητα που γίνεται από τους Ρομά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στον συγκεκριμένο χώρο αναπτύσσεται παράνομη οικοδομική δραστηριότητα, που προκαλεί το κοινό αίσθημα, καθώς και στο παρελθόν έχουν εντοπιστεί αντίστοιχες οικοδομές οι οποίες διακόπηκαν στην αρχή της διαμόρφωσής τους.

Η πλευρά της Λότζια εμφανίζεται ενοχλημένη από το όλο θέμα και όπως τονίζουν τα στελέχη της, θα ληφθούν όλα τα νόμιμα μέτρα  προκειμένου να μην καταπατηθεί δημόσια έκταση από αυθαίρετες κατασκευές.

Ωστόσο, το γεγονός ότι ο Δήμος δεν προχώρησε στην κατεδάφιση των παράνομων κατασκευών που είχαν ανεγερθεί προηγούμενα χρόνια μπορεί να εκληφθεί ως γεγονός που δημιουργεί συνθήκες ασυλίας στους επίδοξους αυθαιρετούχους.

Συγκεκριμένα, όπως είναι γνωστό, μόνο την τρέχουσα δημοτική περίοδο καταγράφηκαν τρεις αυθαίρετες κατασκευές στην περιοχή, οι οποίες παραμένουν ημιτελείς αλλά δεν έχουν ακόμα κατεδαφιστεί.

Αντίστοιχο ήταν το σκηνικό και την προηγούμενη δημοτική περίοδο, όπου είχαν εντοπιστεί οι κατασκευές παραπηγμάτων στην περιοχή των πρώην σφαγείων για την οποία είχαν δοθεί πολιτικές υποσχέσεις ότι θα καθαριστεί και θα γίνει μια διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου αναψυχής, περιπάτου και πολιτισμού.

Το γεγονός ότι η δραστηριότητα αυτή γίνεται από Ρομά διαχρονικά, είχε ωθήσει τις δημοτικές Αρχές να διαχειρίζονται τις υποθέσεις αυτές με ένα πιο συναινετικό πνεύμα και όχι στο πλαίσιο μιας πιο αυστηρής πολιτικής πρακτικής. Σε κάθε περίπτωση, αυτό το οποίο είναι προφανές είναι ότι δεν πρόκειται για μια απλή παραβατική δραστηριότητα, αλλά για ένα σοβαρό κοινωνικό θέμα το οποίο συνδέεται ευθέως με το θέμα της λειτουργίας του καταυλισμού της Νέας Αλικαρνασσού.

Όπως είναι γνωστό, ο χρόνος περνά και η Λότζια δεν έχει πάρει ακόμα καμία απόφαση για το πώς θα διαχειριστεί το ζήτημα της μετακίνησης των Ρομά από τον υφιστάμενο καταυλισμό.

Όλα αυτά την ίδια ώρα που προχωρά με διαδικασία  ταχείας αδειοδότησης (fast track) η επένδυση της εταιρείας Βήτα Πρώτη ΑΕ στην έκταση όπου βρίσκεται ο καταυλισμός των Ρομά, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ο στρατηγικός επενδυτής γκαζώνει τις διαδικασίες για να προχωρήσει ο σχεδιασμός που αφορά στην κατασκευή και λειτουργία ενός καινοτόμου πολιτιστικού και εμπορικού πάρκου αναψυχής στη θέση Δύο Αοράκια που κοστολογείται στα 69,3 εκατομύρια ευρώ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει