“Έψησε” το σκυλάκι για να φτιάξει τα νύχια της

...ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΟΡΕΣΑΝ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ

1.455

Οι κάτοικοι γειτονιάς σε προάστιο του Ηρακλείου έσωσαν στην κυριολεξία ένα σκυλάκι μόλις δύο μηνών, το οποίο η ιδιοκτήτριά του το είχε κλειδώσει στο αυτοκίνητο, για να πάει να φτιάξει τα… νύχια της!

Οι περιγραφές από κατοίκους στην Αστυνομία είναι πραγματικά εντυπωσιακές και γεννούν πολλά ερωτήματα για το πόσο εύκολα η ιδιοκτήτρια άφησε το τετράποδο μέσα στο όχημά της, το οποίο μάλιστα είχε σταθμεύσει σε σημείο που δεν καλυπτόταν από τον ήλιο.

Το περιστατικό για το οποίο υπήρξε σύλληψη από αστυνομικούς της Ομάδας Δίας σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή του Ατσαλένιου. Το δύο μηνών σκυλάκι παρέμενε για τουλάχιστον τέσσερις ώρες κλεισμένο και αβοήθητο να «ψήνεται» μέσα στο Ι.Χ.

Για ώρες οι κάτοικοι που αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί, έχοντας ακούσει τις κραυγές του σκύλου, προσπαθούσαν να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη του οχήματος και να τον ενημερώσουν για το σκυλάκι που αργοπέθαινε, σύμφωνα με τις περιγραφές.

Όταν η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, κάτοικοι αποφάσισαν να καλέσουν την Αστυνομία, βλέποντας ότι το άτυχο ζώο δεν είχε άλλες αντοχές. Οι αστυνομικοί που έφτασαν βρέθηκαν κι εκείνοι απέναντι σε πρωτόγνωρες καταστάσεις… Όπως διαπίστωσαν, η ιδιοκτήτριά του είχε αφήσει λίγο ανοικτό το παράθυρο του αυτοκινήτου, ενώ του είχε βάλει κι ένα μπολάκι με νερό. Μάλιστα, βλέποντας οι αστυνομικοί ότι η ίδια δεν εμφανιζόταν, παραβίασαν το παράθυρο, τράβηξαν την ασφάλεια και απελευθέρωσαν το σκυλάκι.

Μετά από αρκετή ώρα  κι αφού το τετράποδο ήταν εκτός του οχήματος, εμφανίστηκε και η ιδιοκτήτρια του Ι.Χ, την οποία είχαν καταφέρει να εντοπίσουν οι αστυνομικοί από τον αριθμό πινακίδας του οχήματος, αλλά και από τις πληροφορίες που δόθηκαν στην Αστυνομία για την ταυτότητά της.

Όπως διαπιστώθηκε, η «ξεχασιάρα φιλόζωη» είναι μια Ηρακλειώτισσα ηλικίας 44 ετών, η οποία συνελήφθη για κακοποίηση ζώου και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο. Παράλληλα της βεβαιώθηκε και πρόστιμο γιατί δεν είχε «τσιπάρει» το ζώο, ενώ δεν είχε και βιβλιάριο υγείας. Συνολικά το διοικητικό πρόστιμο που της επιβλήθηκε- εκτός από τη σύλληψη- ήταν 1.100 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια εμφανίστηκε μετανιωμένη στους αστυνομικούς, φέρεται να είπε ότι δεν το έκανε σκόπιμα, ότι θεώρησε ότι ο σκύλος δεν κινδύνευε αφού του είχε νερό και ανοικτό το ένα παράθυρο και πως το αγαπάει.

Πάντως προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση σε κατοίκους της περιοχής το πώς ξέχασε η 44χρονη το σκύλο της μέσα στο αυτοκίνητο και κάτω από τον καυτό ήλιο και έφυγε, ενώ οι ίδιοι τόνιζαν στους αστυνομικούς ότι εάν καθυστερούσαν να το απελευθερώσουν και να του δώσουν νερό, θα είχε πεθάνει.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει