Τι συμβαίνει με το “αέριο γέλιου” τελικά;

231

Το μπαλόνι που κρατούσε στο χέρι και το οποίο περιείχε υποξείδιο του αζώτου (αέριο γέλιου) τον έστειλε στα κρατητήρια. Ο λόγος για έναν 50χρονο, ο οποίος κατηγορείται από την αστυνομία για παράνομη πώληση συσκευασιών που περιείχαν το συγκεκριμένο αέριο.

Στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας αναφέρεται ότι το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ο 50χρονος βρισκόμενος έξω από μπαρ της Χερσονήσου βρέθηκε να κρατάει το συγκεκριμένο μπαλκόνι.

Ακολούθησε έρευνα εξωτερικά του μπαρ που βρισκόταν αλλά και στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν 20 φιαλίδια τα οποία περιείχαν αέριο γέλιου, 270 μπαλόνια, 3  μεταλλικά κυτία, 2 συσκευές εκτόξευσης δέσμη φωτός (lazerpointerκαι το χρηματικό ποσό των 3.700 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος στην προανακριτική του απολογία έκανε λόγο για παράνομη και άδικη κράτησή του από τους αστυνομικούς, αφού σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ούτε μπήκε στο μπαρ όπου έγινε έλεγχος, αλλά ούτε και οι συσκευασίες με το αέριο γέλιου βρέθηκαν στο όχημα ή στην κατοχή του.

Για μια σακούλα με μπαλόνια που βρέθηκαν, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ήταν για τα εγκαίνια ενός μπαρ στο οποίο είναι υπεύθυνος .

Αναφορικά με το ποσό των 3700 ευρώ που βρέθηκε στο αυτοκίνητό του, ο ίδιος υποστήριξε ότι τα χρήματα αυτά ήταν το προϊόν της τετράχρονης διαμονής και εργασίας του στο εξωτερικό

Ο δικηγόρος του Αντώνης Επιτροπάκης
Ο κ. Α. Επιτροπάκης

Ο 50χρονος αναμένεται να δικαστεί σήμερα από το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Ο δικηγόρος του Αντώνης Επιτροπάκης σε δήλωσή του ανέφερε: «Ως γνωστόν, πολλές ενδείξεις δεν αποτελούν μια απόδειξη. Υπάρχουν απαντήσεις για όλα τα ευρήματα και εκφράζω τη βεβαιότητα ότι η κατηγορία θα καταπέσει στο ακροατήριο.

Ενδεικτικά θα σας αναφέρω ότι τα χρήματα που βρέθηκαν ήταν συγκεντρωμένα για να εξοφληθεί νόμιμη υποχρέωση προς το κράτος. Πέραν τούτων το άρθρο 281 του Ποινικού Κώδικα περί «νοθείας τροφίμων» για παράβαση του οποίου κατηγορείται έχει ήδη καταργηθεί με το νέο ΠΚ, η ισχύς του οποίου άρχεται από 1/7/2019»

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει