Στο Σίδνεϊ σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας

402

Στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ φτάνει σήμερα ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, κ.κ. Μακάριος. Η ενθρόνισή του θα γίνει το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 11 το πρωί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας έχει ως εξής:

«Με ευγνωμοσύνη προς τον Τριαδικό Θεό και αναστάσιμη χαρά ανακοινώνεται προς το πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας ότι ο νέος Αρχιεπίσκοπος και Ποιμενάρχης μας Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ την 18η μηνός Ιουνίου και ώρα 6ην απογευματινήν.

Οι Βοηθοί Επίσκοποι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ο Κλήρος, οι Μοναστικές Αδελφότητες, ο ευσεβής λαός καθώς και εκπρόσωποι των κρατικών και πολιτικών αρχών θα υποδεχθούν τον νέο Αρχιεπίσκοπο στο αερολιμένα του Σίδνεϊ, όπου θα γίνει το πρώτον η επίσημη υποδοχή.

Η ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου θα πραγματοποιηθεί την 29ην Ιουνίου, ώρα 11η πρωινή, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (242 Cleveland Street, Redfern NSW 2016).

Την Α.Θ. Παναγιότητα θα εκπροσωπήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ.κ. Στέφανος, ενώ θα παρίστανται, εκτός των παρεπιδημούντων Αρχιερέων και των Βοηθών Επισκόπων του Σεβασμιωτάτου, οι κληρικοί της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, οι Μοναστικές Αδελφότητες και πλήθος λαού από όλα τα διαμερίσματα της πέμπτης ηπείρου. Το «παρών» θα δώσει η Πολιτική και Πολιτειακή Ηγεσία της Αυστραλίας.

Την Κυριακή, 30ή Ιουνίου, ο νέος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος θα προεξάρξει της πολυαρχιερατικής Θεία Λειτουργίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Το πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας προσκαλείται να συμμετάσχει στο μεγάλο και ιστορικό αυτό γεγονός της τοπικής Εκκλησίας».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει