Όλα δείχνουν πτώση των βάσεων σε Σχολές

Τελευταία δοκιμασία για τους υποψήφιους στις πανελλαδικές

372

Την τελευταία τους δοκιμασία περνούν σήμερα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων που εξετάζονται στο μάθημα της Βιολογίας, θετικών σπουδών και γενικής παιδείας. Και κάπου εδώ ολοκληρώνεται ένας “Γολγοθάς” που κυρίως ταλαιπώρησε τους υποψηφίους της ομάδας προσανατολισμού θετικών σπουδών.

Η… κακή αρχή έγινε με τα Μαθηματικά, ακολούθησε ένα «χαστούκι» με τη Φυσική και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η Χημεία. Την τελευταία βδομάδα δίνουν και παίρνουν οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών που δηλώνουν χαρακτηριστικά: «Ήθελες θετική κατεύθυνση; Καλά να πάθεις!».

Οι πρώτες εκτιμήσεις των βάσεων ήδη μιλούν για πτώση στις υψηλόβαθμες σχολές που ανήκουν στο 2ο επιστημονικό πεδίο, θετικές και τεχνολογικές επιστήμες.

Είναι, βέβαια, νωρίς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, πρέπει να έρθουν οι πρώτες βαθμολογίες των γραπτών, να γίνει η κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων. Σημειώνεται πως και φέτος είχαμε μια μικρή αύξηση του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ ενώ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο είναι τελείως διαφορετικός ο χάρτης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο χάρτης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
Ο χάρτης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας

Είναι τόσες οι αλλαγές με την κατάργηση των ΤΕΙ και την παρουσία, πλέον, 24 Πανεπιστημίων, που το Υπουργείο Παιδείας «ανέβασε» στην ιστοσελίδα του έναν χάρτη της χώρας, όπου ο κάθε υποψήφιος μπορεί να «πατήσει» πάνω σε μία πόλη που τον ενδιαφέρει και να δει όλα τα Τμήματα που υπάρχουν σε αυτή.

Η σκυτάλη στα ειδικά

Την ερχόμενη Παρασκευή 21 Ιουνίου αρχίζουν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα και θα ολοκληρωθούν στις 2 Ιουλίου.

Αναλυτικά, την Παρασκευή 21 Ιουνίου οι υποψήφιοι εξετάζονται στο μάθημα των Αγγλικών, το Σάββατο 22 του μήνα στα Γερμανικά και τα Ισπανικά, τη Δευτέρα 24 του μήνα στο Ελεύθερο σχέδιο, την Τρίτη 25 Ιουνίου στο Γραμμικό σχέδιο. Οι εξετάσεις συνεχίζονται την Τετάρτη 26 Ιουνίου στα Γαλλικά, την Πέμπτη 27 του μήνα στην Αρμονία, την Παρασκευή 28 Ιουνίου στον Έλεγχο Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων και ολοκληρώνονται την Τρίτη 2 Ιουλίου στα Ιταλικά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει