Σε κυκλοφορία η εθνική οδός στα «Μεγάλα Χωράφια»

324

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη θέση «Μεγάλα Χωράφια», αφού δόθηκε χθες σε χρήση η λωρίδα κυκλοφορίας των οχημάτων επί της Εθνικής οδού Χανίων – Ρεθύμνης η οποία είχε αποκοπεί μετά από εκτεταμένη καθίζηση που είχε δημιουργηθεί από την έντονη κακοκαιρία στις 18 Φεβρουαρίου.

Στο τμήμα του δρόμου όπου υπήρξε καθίζηση τοποθετήθηκαν τσιμεντένια μπλόκα δημιουργώντας ένα τοιχίο ασφαλείας, ενώ τοποθετήθηκαν και πλαστικά κολωνάκια που λειτουργούν ως προειδοποιητική σήμανση για τους διερχόμενους οδηγούς.

Παράλληλα, έγινε και η απαραίτητη οδοσήμανση του οδοστρώματος. Η λύση που δόθηκε από το υπουργείου Υποδομών μετά από σχετική μελέτη του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης είναι προσωρινή εξασφαλίζει πως δεν θα υπάρξει νέα καθίζηση, ενώ η δημιουργία δύο ρευμάτων κυκλοφορίας πλάτους τριών μέτρων το καθένα εξασφαλίζει ομαλές κυκλοφοριακές συνθήκες καθώς από την ημέρα της καθίζησης μέχρι σήμερα η κυκλοφορία γινόταν με την βοήθεια φωτεινού σηματοδότη από ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Ακόμα, στο υπουργείο Υποδομών έχει παραδοθεί η μελέτη για την οριστική επίλυση του προβλήματος με τα απαραίτητα έργα να αναμένονται μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει