Προτείνουν ”δημοτική κατασκήνωση”

199

Δημοτική πλαζ, οργανωμένη με τρόπο ώστε να μπορεί να φιλοξενεί τα παιδιά των εργαζόμενων του Ηρακλείου, ώστε να μπορούν να απασχολούνται τις πρωινές ώρες που δουλεύουν οι γονείς τους, προτείνει στη Λότζια ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Δημήτρης Βρύσαλης.

Όπως ο ίδιος εξηγεί, δεν είναι δυνατόν, να έχουμε τόσα χιλιόμετρα παραλίες και να μην αξιοποιούνται με ένα τρόπο που θα μπορούσε να δώσει λύση σε εκατοντάδες οικογένειες εργαζομένων, που δεν θέλουν να αφήνουν τα παιδιά τους μπροστά στις οθόνες.

Θα μπορούσε ο Δήμος να οργανώσει τις παραλίες που βρίσκονται στα διοικητικά του όρια με τρόπο ώστε να φιλοξενούνται τα παιδιά των εργαζομένων και να απασχολούνται με παιχνίδια, αθλήματα, να ψυχαγωγούνται και να διασκεδάζουν.

Ο κ. Βρύσαλης εξηγεί ότι αντίστοιχη παρέμβαση έχει γίνει στην Πάτρα από τον κομμουνιστή δήμαρχο Πελετίδη, και μπορεί να αξιοποιηθεί ως πρακτική από το Δήμο Ηρακλείου. Αντίστοιχη πρόταση έχει καταθέσει και ο σύλλογος του σωματείου εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ,  που έχει επισημάνει επανειλημμένα την ανάγκη «τα παιδιά των δημοσίων υπαλλήλων να μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση στις θερινές κατασκηνώσεις.

Εδώ και χρόνια προσπαθούμε να λύσουμε τα ζητήματα που σχετίζονται με την κάλυψη των κατασκηνωτικών αναγκών, καθώς και της συμμετοχής σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης σε παιδικές κατασκηνώσεις δωρεάν. Οι ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών είναι μεγάλες και το βάρος που πέφτει κάθε καλοκαίρι στους γονείς είναι δυσβάσταχτο.

Το αίτημα αυτό διαχρονικά αγνοεί χρόνια τώρα η πολιτεία. Το σωματείο επαναφέρει το αίτημα  πλέον όχι μόνο στην πολιτεία αλλά και στη δημοτική αρχή Ηρακλείου πρωτίστως, αλλά και σε δήμους όμορους της πόλης ώστε να προχωρήσουν άμεσα στην δημιουργία ημερήσιων παιδικών θερινών κατασκηνώσεων σε αντίστοιχους δημοτικούς χώρους που υπάρχουν ή μπορεί να εξευρεθούν».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει