Πώς κατακτώνται οι ουρανοί;

ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ - ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

90

Όσο ελκυστικά κι αν είναι τα αγαθά της γης, τον νοσταλγό του ουρανού δεν μπρούν να τον δελεάσουν και να τον αιχμαλωτίσουν τους πόθους του πιστού και αναγεννημένου ανθρώπου.

Ο πιστός άνθρωπος, όσα και αν αποκτήσει αγαθά εδώ στη γη, η ψυχή του δε γεμίζει, αλλά πάντα είναι άδεια. Αυτό που ποθεί ο πιστός είναι τα ουράνια αγαθά και συνέχεια τα μάτια του είναι στραμμένα στον ουρανό, όπως η μαγνητική βελόνα που πάντα δείχνει τον βοριά.

Ο πιστός, μπορεί να λέει μαζί με τον Απ. Παύλο: “Τίποτα δεν μπορεί να με χωρίσει από την αγάπη του Χριστού. Ούτε θάνατος, ούτε ζωή. Ούτε άγγελοι, ούτε αρχαί, ούτε δυνάμεις, ούτε ενεστώτα, ούτε μέλλοντα, ουτε ύψωμα, ούτε βάθος ούτε τις κτίσις έτεραν” (Ρωμ. η΄ 38).

Εκείνο που ο Κύριος μας ετοιμάζει είναι η δόξα του ουρανού. Ολα αυτά τα αγαθά ο Κύριος θα τα προσφέρει στους πιστούς αγωνιστές, που με την πίστη και τον αγώνα τους κατάφεραν να  νικήσουν τον κόσμο, αφού αδιαφόρησαν στις προκλήσεις του.

Οι αμαρτωλοί όμως παρ’ όλο που ακούνε την γλυκειά φωνή του Ιησού αδιαφορούν. Αυτοί, δυστυχώς, αν δεν μετανοήσουν θα κληρονομήσουν την κόλαση (Ματθ. κε’ 41).

Οι πιστοί λοιπόν και δίκαιοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, διότι ο Θεός είναι μαζί τους. Αλήθεια. Πόση χαρά νοιώθουν οι πιστοί, διαβάζοντας ότι “ει ο Θεός υπέρ ημών, τις καθ’ ημών;” (Ρωμ. η΄31).

 Εμμ. Λιοδάκη, ιεροκήρυκος

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει