ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

212

Νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζας και της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας υπογράφηκε τελικά την Παρασκευή 7/6/2019 μετά από 6μηνη διαπραγμάτευση, η οποία:

Διασφαλίζει την απασχόληση και τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας, αλλά και αναγνωρίζει την προσφορά των εργαζομένων στην Τράπεζα.

Παρέχει ασφάλεια και προοπτική στους συναδέλφους.

Ενισχύει οικονομικά το σύνολο των συναδέλφων μας.

Ενισχύει οικονομικά συναδέλφους Α.Μ.Ε.Α. καθώς και τα τέκνα αυτών.

Κατοχυρώνει και οικονομικά όλες τις θέσεις ευθύνης που υπήρχαν και έχουν προκύψει στο δίκτυο των καταστημάτων αλλά και στις διοικητικές υπηρεσίες

Παρέχει αναγνώριση από την πλευρά της Τράπεζας για την άμεση ανάγκη  νέων  προσλήψεων.

Κατοχυρώνει τις ευνοϊκότερες διατάξεις και προστατεύει ολόκληρο το θεσμικό πλαίσιο των δικαιωμάτων και των εργασιακών σχέσεων με το ακροτελεύτιο άρθρο, για όσα έχουν μέχρι σήμερα συμφωνηθεί και υπογραφεί σε προηγούμενες συμβάσεις Κλαδικές και ΕΣΣΕ.

Ρυθμίζει όρους αμοιβής και εργασίας από την 01.01.2019 έως και την 31.12.2021.

Η νέα Σύμβαση απαντά σε όλα σχεδόν τα θέματα του διεκδικητικού πλαισίου που είχε θέσει ο Σ.Ε.ΠΑ.ΣΥ.Τ. στην διαπραγμάτευση, ενώ δημιουργεί και κάποια νέα δεδομένα και δικαιώματα.

“Η ενότητα, τονίζεται,η αποφασιστικότητα, η άμεση ενημέρωση του Συλλόγου για όλα τα θέματα που  απασχολούν τους συναδέλφους και η επαγρύπνηση σε όλους τους εργασιακούς χώρους, αποτελεί εγγύηση της εφαρμογής και της διατήρησης των συλλογικών μας δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Οφείλουμε όμως να ομολογήσουμε ότι υπογραφή της Επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε. είναι προϊόν συμφωνίας και για να γίνει η οποιαδήποτε συμφωνία, χρειάζεται η βούληση και η θέληση και των δύο πλευρών.’’

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει