Οι διαδικασίες για τη δακοκτονία

196

Ολοκληρώθηκαν ήδη οι διαδικασίες για την έναρξη του προγράμματος δακοκτονίας με τις Περιφερειακές Ενότητες να είναι έτοιμες να προχωρήσουν στην υλοποίησή του.

Συγκεκριμένα έχουν αναδειχτεί οι εργολάβοι ψεκασμών και παγιδοθεσίας, έχουν  προσληφθεί οι τομεάρχες γεωπόνοι καθώς και το λοιπό εργατοτεχνικό προσωπικό. Έχουν τοποθετηθεί στις περισσότερες ελαιοκομικές περιοχές οι παγίδες και τα διαθέσιμα υλικά δακοκτονίας επαρκούν για τη διενέργεια έως και τριών ψεκασμών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται παράλληλα, ο συμπληρωματικός διαγωνισμός που διεξάγει η Περιφέρεια Κρήτης για ανάδειξη εργολάβων, για την εκτέλεση επιπλέον ψεκασμών όπου απαιτηθεί, ενώ στην τελική φάση κατακύρωσης είναι ο διαγωνισμός για την προμήθεια των υλικών δακοκτονίας έτους 2019, που διεξάγει το ΥΠΑΑΤ.

Για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας, παρακαλούνται οι ελαιοπαραγωγοί να συνεργάζονται με τους συντελεστές του προγράμματος καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του. Να παρακολουθούν τα Δελτία Τύπου των ΔΑΟΚ καθώς και  τις αναρτήσεις των εργολάβων για τους προσεχείς ψεκασμούς.

Να επισκέπτονται σε τακτά χρονικά διαστήματα τα ελαιόδεντρά τους προκειμένου να ελέγχουν την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και παράλληλα παρακαλούνται να μεταφέρουν έγκαιρα στις κατά τόπους  υπηρεσίες μας οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  των Περιφερειακών Ενοτήτων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει