Η κίνηση στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Συνεδρίαση χαμηλών τόνων

125

Ήπιες μεταβολές σημειώθηκαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών στη συνεδρίαση της Παρασκευής, με τόσο τις τράπεζες όσο και τα blue chips να παρουσιάζουν μικτά πρόσημα. Στις 847,36 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης, με το τζίρο των συναλλαγών να επιστρέφει σε χαμηλά επίπεδα και τα 57 εκατ. ευρώ.

Η Ελλάδα δεν περιλήφθηκε στην ατζέντα του χθεσινού Eurogroup, μετά την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών, ωστόσο τα δημοσιονομικά «γενναιόδωρα» μέτρα που νομοθέτησε τις τελευταίες εβδομάδες η ελληνική κυβέρνηση τέθηκαν άτυπα στο τραπέζι. Υψηλόβαθμη ευρωπαϊκή πηγή που μετείχε στη συνεδρίαση δήλωσε ότι «συζητήσαμε τα μέτρα σε φιλικό κλίμα με τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και θα συνεχίσουμε τη συζήτηση».

Στην ερώτηση εάν οι ομόλογοι του κ. Τσακαλώτου αποχαιρέτησαν τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, δεδομένου ότι είναι η τελευταία συνεδρίαση υπό την τρέχουσα κυβέρνηση, η ίδια πηγή ανέφερε «γιατί να τον αποχαιρετίσουμε, δεν γνωρίζουμε το εκλογικό αποτέλεσμα».

Στο «καυτό μέτωπο» της Ιταλίας, οι υπουργοί συζήτησαν τις έντονες αβεβαιότητες που εγείρει η στάση της ιταλικής κυβέρνησης ως προς την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων.

«Είμαι βέβαιος ότι η ιταλική κυβέρνηση έχει καλές προθέσεις και ενεργεί καλή την πίστει για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, ωστόσο, χρειαζόμαστε περισσότερα από δεσμεύσεις. Χρειαζόμαστε αριθμούς, γεγονότα και μέτρα, εάν χρειαστεί -οι κανόνες είναι κανόνες», διαμήνυσε στη συνέντευξη Τύπου ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Σε αρνητικό έδαφος συνέχισαν οι κύριες αγορές της Ευρώπης την Παρασκευή, με τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα, αλλά και τις εξελίξεις στη Βρετανία, να προκαλούν έντονη ανησυχία.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει