Εκπαίδευση μελισσοκόμων

648

Τριήμερη ταχύρρυθμη εκπαίδευση μελισσοκόμων, στα πλαίσια του Εθνικού Προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 1.3 «Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων» για το έτος 2019, με σκοπό τη βελτίωση της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων μελισσοκομίας στη χώρα μας, διοργανώνει το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Π.Γ.Σ. Μεσσαράς στον Αμπελούζο.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει τρείς θεματικές ενότητες : α) Εχθροί και ασθένειες των μελισσών και τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης, β) Μελισσοκομικός εξοπλισμός και συντήρησή του, γ)Τυποποίηση – Εμπορία – Προώθηση – Σήμανση των Μελισσοκομικών προϊόντων.

Η εκπαίδευση απευθύνεται σε τριάντα (30) μελισσοκόμους, κατόχους μελισσοκομικού βιβλιαρίου, είναι συνολικής διάρκειας 15 ωρών και θα πραγματοποιηθεί από τις 19 Ιουνίου  ως τις  21 Ιουνίου (έναρξη 09.00 π.μ. λήξη 14.00 μ.μ.), στις εγκαταστάσεις του Πρότυπου Γεωργικού Σχολείου Μεσσαράς.

Εισηγητής  είναι ο κ. Μπιρλιράκης Νικόλαος, Μελισσοκόμος, πτυχιούχος ΤΕΙ. Η επιλογή των εκπαιδευομένων θα γίνει κατά σειρά προτεραιότητας, κατόπιν υποβολής αίτησής τους προς το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Π.Γ.Σ.Μεσσαράς και την προσκόμιση θεωρημένου μελισσοκομικού βιβλιαρίου ή φωτοαντίγραφο αυτού.

Μελισσοκόμοι μη κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου, δύναται να παραστούν στην εκπαίδευση, σε περίπτωση που οι θέσεις δεν συμπληρωθούν από υποψήφιους  κατόχους μελισσοκομικού βιβλιαρίου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 28920-31500 και 28920-31259.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει