Δίχρονη προσχολική εκπαίδευση χωρίς στήριξη

315

Εφαρμόστηκε η δίχρονη προσχολική αγωγή, σχεδόν καθολικά, χωρίς, όμως, την απαραίτητη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας, όπως υποστηρίζει το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του.

Μεταξύ άλλων, τονίζει πως «η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για το αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει σε χιλιάδες οικογένειες, που δε γνωρίζουν πού και με ποιους όρους θα φοιτήσουν τα παιδιά τους, την επόμενη σχολική χρονιά, στα νηπιαγωγεία.

Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα μιας προειλημμένης πολιτικής απόφασης. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν προέβλεψε καμία επιπλέον χρηματοδότηση για την ουσιαστική υλοποίηση της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, με τη δημιουργία κτηριακών υποδομών, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού κ.α» αναφέρει.

Επισημαίνει, ακόμα, ότι «η συνειδητή πολιτική απραξία του Υπουργείου Παιδείας, με τις συνέπειες που αυτή έχει, έστρωσε το έδαφος στη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ που εκπροσωπούνται στην ΚΕΔΕ, να επανέλθουν με τις πάγιες, αναχρονιστικές αξιώσεις τους, για αποκέντρωση της εκπαίδευσης και να ζητήσουν την αναστολή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής. Στην κυριολεξία, ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει…».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει