Από αναβολή σε αναβολή το πάει η Νέα Δημοκρατία για την ανακοίνωση των υποψηφίων

424

Από μέρα σε μέρα πηγαίνει η Νέα Δημοκρατία την ανακοίνωση των υποψηφίων της, με το Ηράκλειο να παραμένει βασικό «αγκάθι» ως προς την επιλογή τους.

Κι ενώ από τα κεντρικά του κόμματος υπήρχαν διαβεβαιώσεις προς τους υποψήφιους ότι το αργότερο μέχρι χθες θα είχαν ανακοινωθεί τα ονόματα, η επίσημη ανακοίνωση τους μετατίθεται στο… άγνωστο, αυξάνοντας την αγωνία πολλών, οι οποίοι εφόσον ανακοινωθούν θα πρέπει να μπουν σε έναν αγώνα δρόμου μερικών μόνο ημερών, προκειμένου να διεκδικήσουν την ψήφο των ψηφοφόρων.

Στο μεταξύ ωστόσο, όσοι αισθάνονται σίγουροι ή γνωρίζουν με βεβαιότητα την υποψηφιότητα τους, έχουν ήδη αρχίσει την οργάνωση των γραφείων τους, πραγματοποιούν περιοδείες και προσπαθούν να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους, «κλειδώνοντας» μάλιστα συγκεκριμένες περιοχές και ψήφους.

Δεν είναι λίγοι άλλωστε εκείνοι που υποστηρίζουν πως η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας είναι εσκεμμένη και έχει στόχο να «πριμοδοτήσει» παραδοσιακά στελέχη έναντι των νεότερων, δημιουργώντας με έναν δημιουργικό τρόπο δύο ταχύτητες.

Καθημερινά πάντως, τα σενάρια για το Ηράκλειο τροποποιούνται, ενώ οι συσχετισμοί αλλάζουν, αφού τις τελευταίες ημέρες έχουν υπάρξει τέσσερις διαφορετικές εικασίες για το ποιος από τους 8 άνδρες υποψήφιους που ακούγονται, δεν θα ενταχθεί στις λίστες των υποψήφιων βουλευτών.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει