Στήριξη στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ από Ηρακλειώτες

117

Η πολυεπίπεδη κοινοβουλευτική δραστηριότητα που είχε το ΚΚΕ, παρεμβαίνοντας δυναμικά και αναδεικνύοντας μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία στο ελληνικό Κοινοβούλιο, αναδείχτηκε χθες στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου από στελέχη του κόμματος Σάββα Βασιλειάδη, Δημήτρη Βρύσαλη, ενώ παρεμβάσεις έγιναν και από τον γνωστό δικηγόρο Μιχάλη Ασκορδαλάκη, το φαρμακοποιό-οπτικό Δημήτρη Δουλουφάκη.

Όπως τονίσθηκε «τέσσερα χρόνια μετά την εκλογή για πρώτη φορά βουλευτή του ΚΚΕ, του Μανώλη Συντυχάκη στο Ηράκλειο και στην Κρήτη,  η πλούσια δράση που αναπτύξαμε, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, είναι άλλη μια απόδειξη για την ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ, την εκλογή περισσοτέρων βουλευτών, για να είναι πραγματικά πιο δυνατή η φωνή του λαού μέσα στο εχθρικό αστικό κοινοβούλιο για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του.

Το ΚΚΕ, με την ακούραστη δουλειά της κοινοβουλευτικής του ομάδας πανελλαδικά και την αξιοποίηση του βουλευτή μας τοπικά, ανέδειξε αμέτρητα λαϊκά προβλήματα και διεκδικήσεις, στήριξε με όλες του τις δυνάμεις  τους δίκαιους αγώνες ανθρώπων του μόχθου απέναντι στην αντεργατική  – αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ».

Τα στελέχη του κόμματος απευθυνόμενα στην κοινωνία που καλείται να ψηφίσει στις κάλπες της 7ης Ιουλίου, υπογραμμίζουν την ανάγκη να επιλέξει με βάση τις πραγματικές ανάγκες της. Όπως είπαν, «τα διλήμματα “πολιτική αλλαγή και σταθερότητα” που προβάλλει η ΝΔ και “πρόοδος ή παλινόρθωση της συντήρησης” που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάλπικα γιατί και οι δύο υπηρετούν  την ίδια αντιλαϊκή στρατηγική.

Ο τσακωμός τους για το ποιος αντιγράφει ποιον στο προεκλογικό τους πρόγραμμα είναι άλλη μια απόδειξη της ταύτισής τους για την υλοποίηση του «μεταμνημονιακού μνημονίου», ένα πρόγραμμα κοστολογημένο όπως λένε, στη λογική «σου παίρνω 10, σου επιστρέφω 1», όταν και αν το επιτρέπει η καπιταλιστική οικονομία, δηλαδή η πορεία κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων. Δεν χωρά καμία αυταπάτη.

Είναι κόμματα που εκφράζουν την υπεράσπιση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου ενάντια στις λαϊκές ανάγκες. Όπως και τα άλλα κόμματα παλιά και νέα που διεκδικούν αναβαθμισμένο ρόλο στο πολιτικό σύστημα. Για τον λαό το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι ένα: Αν την επόμενη μέρα θα δυναμώσει εκείνη  η δύναμη που θα μάχεται για τα δικαιώματα, μέσα και έξω από τη Βουλή, που θα ανοίγει τον δρόμο της ριζικής ανατροπής.

Κυρίως κρίνεται τι αντιπολίτευση θα υπάρχει μέσα στη Βουλή και μέσα στον λαό απέναντι στη συντηρητική πολιτική που θα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση είτε με κορμό τη ΝΔ, είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και των άλλων κομμάτων δορυφόρων τους.

Κρίνεται αν το ΚΚΕ θα έχει μεγαλύτερη δύναμη να πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων, να βγάζει στην επιφάνεια τη δύναμη του λαού, να πιέζει αποτελεσματικά, να διεκδικεί, να αποσπά κατακτήσεις».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει