Κάλεσμα για απόδραση στα Μάλια

123

Κάλεσμα για μια μικρή απόδραση στα Μάλια  το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος, απευθύνει η Χορωδία Μαλίων για  να απολαύσουν οι παρευρισκόμενοι  τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκείνες τις μέρες.

Το  Σάββατο 15 του Ιούνη η χορωδία Μαλίων  υπόσχεται μια ξεχωριστή και ιδιαίτερα όμορφη και νοσταλγική βραδιά με παλαιΐνές καντάδες στα γραφικά σοκάκια στα Μάλια. Από το πρώην Δημαρχείο στις 8.00μμ, η Χορωδία  με μαέστρο το Ν. Αντωνακάκη, οι εθελοντές μουσικοί και κανταδόροι, πιστοί στο καλοκαιρινό ραντεβού τους και φέτος, θα αναβιώσουν το έθιμο της παλιάς καντάδας.

Την επομένη, Κυριακή 17 Ιουνίου, παραμονή του Αγ. Πνεύματος, οι πάντα δραστήριοι σύλλογοι των Μαλίων, Πολιτιστικός και Λαογραφικός, Σύλλογος Γυναικών «Εστία», η Χορωδία και οι εθελοντές «Σαρπηδονίστας», συνδιοργανώνουν  πανηγύρι στον προαύλιο χώρο, γύρω από το γραφικό εκκλησάκι πλάι στη θάλασσα, από τις 9 το βράδυ.Νωρίτερα στις 7.00μμ θα ψαλλεί Μέγας Εσπερινός στον Ιερό Ναό κι έπειτα θα ακολουθήσει το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

Η βραδιά, εγγυάται σε όσους παρευρεθούν, την απόλαυση καλού παραδοσιακού φαγητού, ψητό και μακαρόνια γάμου, άφθονο κρασί,  πλούσιο μουσικό Κρητικό και Λαϊκό πρόγραμμα, με τα συγκροτήματα: Μανόλη Ταμπουρατζή και Σπύρου Ζερβούδη, σ’ένα γραφικότατο περιβάλλον στο λιμανάκι των Μαλίων, μέχρι πολύ αργά το βράδυ.

Τη φετινή εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται για 6η συνεχή χρονιά, θα επισφραγίσουν τα παιδιά του πολιτιστικού που ντυμένα με τις αυθεντικές Κρητικές στολές τους θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς υπό την καθοδήγηση πάντα του εξαιρετικού δασκάλου χορού κ. Δ.Μακριδάκη και της κ ας Μιχαέλας Παττακού.

“Δε χρειάζεται λοιπόν να το σκεφτείτε και πολύ. Μια βολτούλα στα Μάλια, θα είναι μια εξαιρετική ιδέα, να απολαύσετε τη μέρα σας στις γραφικές παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά, ενώ θα τα βράδια θα τα συνδυάσετε με τέχνη, παράδοση και πολιτισμό” καταλήγουν οι διοργανωτές.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει