ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ: Δύσκολη η αστυνόμευση στον Δήμο Μινώα

182

ToΑστυνομικό Τμήμα Μινώα Πεδιάδος επισκέφθηκαν οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι συνομίλησαν με τους συναδέλφους τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.    Σε ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού ηρακλείου αναφέρεται:

«Η υποστελέχωση τόσο του Αστυνομικού Τμήματος Μίνωα όσο και του Αστυνομικού Σταθμού Καστελλίου δεν αντιμετωπίστηκε, αντίθετα επιδεινώθηκε με παράλληλη αύξηση του τομέα αρμοδιότητας των συγκεκριμένων Υπηρεσιών (αστυνομεύουν τη μεγαλύτερη εδαφικά περιοχή του νομού Ηρακλείου). Αποτέλεσμα της υποστελέχωσης αυτής είναι να γίνεται ολοένα δυσκολότερη η αστυνόμευση της περιοχής και όλα αυτά σε συνδυασμό με τη σημαντική μείωση του προσωπικού του Τ.Α.Ε., το οποίο έχει επιφορτιστεί την αστυνόμευση της υπαίθρου.

Παρά την κατάσταση αυτή οι αστυνομικοί των Υπηρεσιών αυτών, όπως και όλων των Υπηρεσιών του νομού άλλωστε, διατάσσονται να αναλωθούν σε μη αστυνομικής φύσεως πάρεργα (μέτρα τάξης σε γήπεδα ιδιωτικών ΠΑΕ και ΚΑΕ, συνοδεία προσωπικού ιδιωτικών εταιρειών π.χ. ΕΛ.ΤΑ, επιδόσεις δικογράφων Υπουργείου Δικαιοσύνης κ.ά.). Πάρεργα που κάποια στιγμή πρέπει να απαλλαχτούμε.

Τέλος η Υπηρεσία αυτή αντιμετωπίζει προβλήματα με την υλικοτεχνική υποδομή και τονίζεται ότι διαθέτει μόνο ένα έγχρωμο περιπολικό όχημα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η άμεση λύση των  ανωτέρω προβλημάτων είναι υποχρέωση τόσο της πολιτικής όσο και φυσικής ηγεσίας στους οποίους τα θέτουμε υπόψιν.

Το Δ.Σ. μας θα συνεχίσει τις επισκέψεις σε όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού ώστε να καταγράφει και να αναδεικνύει τα πραγματικά προβλήματα του αστυνομικού, δίπλα στον συνάδελφο που κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά του».

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει